Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αδαμάντιος Πεπελάσης: Δεν είναι απίθανη η επιστροφή στη δραχμή

Ούτε την "σοβαρή" έξοδο από το ευρώ δεν μπορεί η κυβερνητική πολιτική να κάνει σωστά, επεσήμανε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο οικονομολόγος Αδαμάντιος Πεπελάσης. Τι λέει για το ναυάγιο στο deal Εθνικής - Eurobank.
Ιδιοτελή κίνητρα τη τρόικας πίσω από την αναστολή της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank εντοπίζει ο οικονομολόγος και πρώην διοικητής τραπεζών Αδαμάντιος Πεπελάσης, ο οποίος όμως θεωρεί παράλληλα, πως η κυβέρνηση δεν χειρίσθηκε επαρκώς το ζήτημα.
Μιλώντας σήμερα Τρίτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5 FM" ο κ. Πεπελάσης εμφανίσθηκε επικριτικός για την εξέλιξη που πήρε η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, τονίζοντας πως δεν ήταν επαρκώς σχεδιασμένη.

"Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες είναι αποτέλεσμα ασόβαρων πολιτικών. Θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι τα κίνητρα της τρόικα δεν ήταν καθαρά", δήλωσε ο κ. Πεπελάσης ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας (1974-1981) και Πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας (1988).
Ερωτηθείς για την εγχώρια οικονομική κατάσταση και το ευρωπαϊκό περιβάλλον αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χειρισμών, η οποία γίνεται διαρκώς πιο έντονη και δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
"Δεν αποκλείω ακόμη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αλλά ακόμη και να γίνει αυτό δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε σωστά και σοβαρά", είπε ο κ. Πεπελάσης.
 
 
ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου