Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πάτρα: Άγρια νύχτα με συμπλοκές αντιεξουσιαστών και μελών Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Από το patrastimes

Περισσότερες από 15 προσαγωγές - 60 άτομα στο Μαραγκοπούλειο - Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

Λίγο μετά τις 02.30 η κατάσταση στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων εκτονώθηκε, με τον κύριο όγκο των αντιμαχόμενων πλευρών να αποχωρεί.

Ομάδα 60 περίπου αντιεξουσιαστών παρέμεινε έξω από το Μαραγκοπούλειο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 15 προσαγωγές ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Νεότερη Ανάρτηση 01.40
Αποφασισμένοι να παραμείνουν όλη τη νύχτα στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων φέρονται οι 200 περίπου αντιεξουσιαστές, οι οποίοι λίγο πριν τις 10 το βράδυ βρέθηκαν αντιμέτωποι  με μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται κατάστημα στελέχους της οργάνωσης.
Νεότερη Ανάρτηση 00.10
Με συντονισμένη επιχείρηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν από το χώρο του Μαραγκοπούλειου τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι παραμένουν στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Χαραλάμπη.
Νεότερη Ανάρτηση 23.41'
Με την άφιξη των 150 αντιεξουσιαστών στη διασταύρωση των οδών Γούναρη και Σισσίνη η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι αντιεξουτσιαστές κλείστηκαν στο κτήριο του Μαραγκοπούλειου, που έχει γίνει γνωατό από προηγούμενες καταλήψεις και από την μετατροπή του μέχρι πριν λίγο καιρό σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο.










Νεότερη Ανάρτηση 23.27’
Ομάδα 150 ατόμων ξεκίνησε πριν λίγο από το παράρτημα του πανεπιστημίου της Πάτρας και κατευθύνεται  μέσω της οδού Δημ. Γούναρη προς τα Ψηλαλώνια προκειμένου να ενισχύσει το μπλοκ των αντεξουσιαστών που παραμένουν παρατεταγμένοι στην περιοχή απέναντι από μέλη της «Χρυσής Αυγής»
Νεότερη Ανάρτηση 23.08'
Το σκηνικό έντασης μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και μελών της "Χρυσής αυγής" παραμένει στην καρδιά της Πάτρας με τις οδούς Γούναρη - Σισσίνη - Καρατζά και τμήμα της Αθανασίου Διάκου να παραμένουν κλειστές.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς εκφράζονται φόβοι πως η κατάσταση θ' αργήσει να εκτονωθεί.





Πρώτη Ανάρτηση 22.26'
Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην καρδιά της Πάτρας στο  ύψος της πλατείας υψηλών Αλωνίων.
Όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν ομάδες αντιεξουσιαστών με μέλη της «Χρυσής Αυγής’ στο πάνω μέρος της πλατείας κοντά σε κατάστημα το οποίο ανήκει σε μέλος της "Χρυσής Αυγής"
Αυτή την ώρα επιχειρούν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση Χημικών ενώ  η ομάδα των αντιεξουσιαστών απωθείται και στη συνέχεια ανασυντάσσεται και κινείται προς τα υψηλά Αλώνια.
Κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου