Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ορκωμοσία με αίμα για την κυβέρνηση Λέτα

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ
Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής η ιταλική αστυνομία - Δύο καραμπινιέρι τραυματίστηκαν σοβαρά μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο 
Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσιο Κίτζι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο λαιμό.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακούστηκαν 8 πυροβολισμοί.
Η αστυνομία προχώρησε στην άμεση σύλληψη του δράστη. Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο.

Παράφρων ο δράστης
Παράφρονας είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά δυο καραμπινιέρων που βρίσκονταν μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης.
Η ιταλική τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι το άτομο που πυροβόλησε φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία
Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Είκοσι, συνολικά, οι υπουργοί, και ένας υφυπουργός παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.
«Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους» ανέφερε η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.
Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο, υπουργός Εξωτερικών, η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, υπουργός Δικαιοσύνης, ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι, υπουργός Οικονομικών.
Η νέα κυβέρνηση πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου