Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ζυμώσεις για επίσκεψη της Λαγκάρντ στην Αθήνα!

ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΣΑΜΑΡΑΣ
Ορόσημο για το ΔΝΤ αποτελούν οι απολύσεις στο Δημόσιο με την πιστοποίηση της τρόικας 

Τους τελευταίους μήνες, το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει επενδύσει πολλά στην εικόνα ανάκτησης της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικώς την «εκστρατεία στήριξης» της χώρας μας μέσα από επισκέψεις ομολόγων του και Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα. Πρόσωπα κλειδιά έχουν περάσει από την Αθήνα, όχι όμως όλα. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει μέχρι σήμερα επαναλάβει μία αντίστοιχη επίσκεψη στήριξης που είχε κάνει τον Δεκέμβρη του 2010 ο Στρος Καν σε εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η Λαγκάρντ, παρά τις εκκλήσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχθεί από συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επισκεφθεί την Ελλάδα, δεν έχει μέχρι στιγμής ενδώσει.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του “Newsbomb.gr”, η Κριστίν Λαγκάρντ θέλει να έρθει στην Ελλάδα, αν και «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα την δεδομένη στιγμή» σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον της. Παρ' όλα αυτά η ίδια φέρεται να θεωρεί ότι η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που επιτάσσουν οι δανειστές μας, ενώ έχει πράγματι συζητηθεί εκτενώς το ενδεχόμενο ενός αυθημερόν ταξιδιού της στην Αθήνα στο πλαίσιο άλλων συναντήσεων και επισκέψεών της στην ευρύτερη περιοχή του ευρωπαϊκού Νότου.

Σχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής

Ο σχεδιασμός προς στιγμήν έχει μπει στο συρτάρι, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το “Newsbomb.gr” όλα θα κριθούν από το αν θα εκπληρώσει η κυβέρνηση της δέσμευσή της απέναντι στις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν και των άλλων δύο μελών της Τρόικας, για απολύσεις στο Δημόσιο. Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας πάνω στο θέμα, έχει φέρει μερικά βήματα πιο κοντά τους συνεργάτες της Κρ. Λαγκάρντ προς την απόφαση να επισκεφθεί τελικά την Αθήνα ως ένδειξη στήριξης των προσπαθειών της Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, το ΔΝΤ είναι το βασικό μέλος της Τρόικας που επέμεινε περισσότερο από καθένα άλλο στις απολύσεις στο δημόσιο. Και τις επέβαλε τελικά. Γι' αυτόν τον λόγο, όπως πηγές του Ταμείου αφήνουν να εννοηθεί, "η Κριστίν Λαγκάρντ θα βρει τρόπο να ανταμείψει την αποφασιστικότητα που περιμένει να επιδειχθεί από την ελληνική κυβέρνηση πάνω στο θέμα αυτό"...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου