Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τετελεσμένο: «Τρώνε τον Μανιτάκη» στον ανασχηματισμό

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ
Άλλη μία "άτακτη υπαναχώρηση Κουβέλη" μπροστά στις απαιτήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου 
Τελικά είναι απορίας άξιον: ποιον όρο μπόρεσε τελικά να επιβάλλει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στην πολιτική της κυβέρνησης; 

Κάθε μέρα που περνάει ξεγυμνώνεται όλο και περισσότερο η αδυναμία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ να επιβάλλει εστω και στο ελάχιστο τις κόκκινες γραμμές που έπρεπε να είχε θέσει ο ίδιος για το κόμμα του μπροστά στο παιχνίδι κυβερνητικών ισορροπιών με τους άλλους δύο εταίρους της κυβερνητικής Τριανδρίας.

Η "εύκαμπτη" στάση του Φώτη Κουβέλη έχει προξενήσει ιδιαίτερα δεικτικά σχόλια από στελέχη της ΔΗΜΑΡ που κάνουν λόγο για διαπραγματευτική αδυναμία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ και για αδυναμία να υπερασπιστεί τις πολιτικές προτεραιότητας που θα έπρεπε να θέτει ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που υποτίθεται μπήκε στην κυβέρνηση για να βελτιώσει τους όρους της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Τρόικα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ελέγξει ούτε καν τους όρους διαπραγμάτευσης του δικού του κόμματος με τους Σαμαρά-Βενιζέλο.
Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται άπραγος μπροστά στις ορέξεις Σαμαρά-Βενιζέλου να μοιράσουν κατά το δοκούν την κυβερνητική τράπουλα στον προσεχή ανασχηματισμό. Και σα να μην έφθανε αυτό, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δείχνει έτοιμος να θυσιάσει σαν την καλή Ιφιγένεια τον στενό του συνεργάτη Αντώνη Μανιτάκη στο βωμό των θελημάτων των Σαμαρά-Βενιζέλου, και φυσικά της Τρόικας. Η Τρόικα- όπως άλλωστε έχει προ πολλού γράψει με ρεπορτάζ του το NEWSBOMB- έχει ζητήσει την κεφαλί Μανιτάκη επί πίνακι καθώς θεωρείται κόκκινο πανί λόγω της απροθυμίας του να προσυπογράψει τις απολύσεις στο Δημόσιο που ζητούσαν επί μήνες επιτακτικά οι δανειστές μας.
"Τι περιμένει ο Φώτης από τους κυβερνητικούς εταίρους;" είναι ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από κανέναν παρα μόνο από τον ίδιον τον Φώτη Κουβέλη, αφού μόνο αυτός ξέρει τι έχει τελικά μέσα στο μυαλό του. Ο άνθρωπος και ο πολιτικός που μέχρι να αναμειχθεί στον κυβερνητικό σχηματισμό από τις περασμένες εκλογές, απολάμβανε υψηλά ποσοστά δημοφηλίας και την ευρύτερη αποδοχή του κόσμου, μοιάζει σήμερα να παίζει ρόλο "μπάτλερ" που είναι έτοιμος να κάνει τα θελήματα των Σαμαρά-Βενιζέλου φθείροντας την προσωπική πολιτική του υστεροφημία.
Το ερώτημα που "το πάει ο Φώτης" για τον εαυτό του και το κόμμα του, θα απαντηθεί μάλλον όταν ο κόσμος κληθεί να αξιολογήσει την συνεισφορά της ΔΗΜΑΡ στην κυβερνητική συμμαχία, η οποία κρίνεται σημαντική για την στήριξη των κομματικών συμφερόντων των Σαμαρά-Βενιζέλου. Κρίνεται όμως με εξίσου θετικό πρόσημο και για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού κατά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα; Πολλοί είναι αυτοί που ως προς αυτό το τελευταίο, αμφιβάλλουν ιδιαίτερα...

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου