Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βοστώνη: Τσετσένοι οι βομβιστές- Nεκρός ο ένας(Βίντεο)

Αδέλφια από τη Ρωσία ή την Τσετσενία είναι οι δύο δράστες που αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζονται Τσαρνάεβ, είναι 19 και 20 ετών και ήρθαν στην Αμερική πριν από ένα περίπου χρόνο.

Ο ένας ύποπτος έπεσε νεκρός σήμερα έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Watertown της Βοστώνης, ενώ αυτή την ώρα αναζητείται ο δεύτερος

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο ενός από τους δύο υπόπτους για τις επιθέσεις της Βοστώνης στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστώνης Εντ Ντέιβις προειδοποιεί: «Ενας άλλος διαφεύγει (...), οπλισμένος και επικίνδυνος».


«Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει», σύμφωνα με την αστυνομία.


Πρόκειται για τον άντρα τον οποία «συνέλαβαν» οι κάμερες ασφαλείας, λίγο πριν την αιματηρή επίθεση στον Μαραθώνιο να φορά ένα μαύρο καπέλο. Ο ύποπτος τραυματίστηκε κατά την καταδίωξη που ακολούθησε μετά την επίθεση στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.


«Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή» δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.

Πριν από λίγο πάντως αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ύποπτος που σκοτώθηκε σήμερα ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ο δεύτερος ύποπτος ο οποίος αναζητείται είναι ο νεαρός ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες να φορά ένα λευκό καπέλο κατά την φονική επίθεση της Δευτέρας.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ φοιτητές που βρίσκεται δυτικά του κέντρου της Βοστώνης όταν έπεσαν πυροβολισμοί και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της φρουράς του πανεπιστημίου.

Στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη», καλώντας τους φοιτητές να παραμείνουν στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη. Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν επάνω από την περιοχή.

Ακολούθησαν χαώδεις σκηνές καταδίωξης στην περιοχή του Cambridge και του Watertown κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. 
 
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν κατά της αστυνομίας κατά την καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου στο Watertown, στα περίχωρα της πόλης.

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης πραγματοποιεί έρευνα από σπίτι σε σπίτι, από πόρτα σε πόρτα, αναζητώντας στο Watertown, στην περιοχή της Βοστώνης, τον δεύτερο ύποπτο με το άσπρο καπελάκι, καλώντας τους κατοίκους να μην ανοίγουν τις πόρτες τους, λόγω της «ρευστότητας της κατάστασης».

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μια φωτογραφία του δεύτερου υπόπτου, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης «να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα» των σπιτιών τους και «να μην ανοίγουν την πόρτα τους», καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση καταδίωξης του δεύτερου υπόπτου.



Πριν από τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ωρών, το FBI είχε δημοσιοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο των δύο υπόπτων για την αιματηρή επίθεση στη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 180, καλώντας τους πολίτες  να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

ΠΗΓΗ protothema

 video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου