Σάββατο 4 Μαΐου 2013

AΠΟΛΥΣΕΙΣ 30.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Το Μνημόνιο διαλύει την Πορτογαλία

Το ίδιο σκληρό ενίοτε και… παράλογο  παραμένει το πρόσωπο του Μνημονίου, σε κάθε χώρα στην οποία εφαρμόζεται. Η Πορτογαλία αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο παράδειγμα, καθώς στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου εξελίσσεται μια μάχη ισορροπιών, από την έκβαση της οποίας θα φανεί αν θα γκρεμιστεί από την εξουσία η κυβέρνηση Κοέλιο. Αν η κοινωνία θα αφυπνιστεί, και θα στείλει ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
 


  Στη χώρα λοιπόν όπου η Δικαιοσύνη έδειξε ότι… δεν καταλαβαίνει από πολιτικές υποδείξεις, και τσαλάκωσε τα περισσότερα από τα μέτρα που έχει προωθήσει ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, κατ΄εντολήν της τρόικας, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός… μειοψηφίας πλέον, τουλάχιστον σε επίπεδο κοινωνίας, έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει μια δέσμη σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. “Για να μην έχουμε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητά μας”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

  Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απολύσεις 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή πρόσθετη επιβάρυνση της ανεργίας που έχει ήδη εκτοξευτεί, και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 65 στα 66 έτη.

  Η κυβέρνηση Κοέλιο προσδοκά να κερδίσει 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ από τις περικοπές αυτές, το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Θα βρίσκεται η ίδια στην εξουσία, για να ακούσει τα καλά λόγια της τρόικας; Και, σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία θα ξεσηκωθεί;

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου