Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Όχι στην κλήση του Κ. Σημίτη – Αποχώρησε από τη δίκη ο Άκης

Όχι στην κλήση του Κ. Σημίτη – Αποχώρησε από τη δίκη ο Άκης
-Οι δικαστές επιφυλάχτηκαν να γίνει δεκτό το αίτημα στο μέλλον-«Δεν θα μείνω θεατής» δήλωσε οργισμένος ο κ. Τσοχατζόπουλος
Να μην έρθει "εδώ και τώρα" να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπως ζητούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο.
Ωστόσο, οι δικαστές  επιφυλάχτηκαν όπως και την πρώτη φορά πως αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ τότε να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα.
Επιπλέον το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και για την αξιολόγηση εγγράφων που έρχονται στο δικαστήριο και αφορούν στη ροή μαύρου χρήματος.
Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι του πρώην υπουργού επανέφεραν το αίτημα για εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την παρουσία τους ως το "μαύρο κουτί της υπόθεσης".

Μετά από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν διακοπή της δίκης για να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα μαζί με τον εντολέα τους και να επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Η «έκρηξη» του Άκη
«Δεν θα μείνω θεατής» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ανακοινώνοντας ουσιαστικά την πρόθεση του να αποχωρήσει από τη δίκη.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου:
«Πέρασαν κάποιες ημέρες συνεδρίασης του δικαστηρίου σας όπου δόθηκε η δυνατότητα σε όλους μας να διαπιστώσουμε την ποιότητα εξέλιξης του δικαστηρίου σας στο οποίο δώσατε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι ενδιαφέρει η ουσία του θέματος και ότι δεν θα μείνουμε σε τυπικές διαδικασίες. Γιαυτό ζητήσαμε να υπάρξει πρόσκληση στους ανθρώπους οι οποίοι είχαν αποφασίσει.
Όμως εκείνο που απασχολεί είναι τί έγινε σε αυτή την υπόθεση; Δεν είναι θέμα δωροδοκίας ή ξεπλύματος. Είναι θέμα υπονόμευσης των πολιτικών αποφάσεων. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να μείνουν μόνο στο ποινικό μέρος της υπόθεσης. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κουκουλώσει αυτή την υπόθεση. Έζησαν στο κοινοβούλιο μία μεθοδευμένη συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων, να κουκουλώσουν την υπόθεση, να μην αφήσουν να βγει η αλήθεια για την κατασκευή των υποβρυχίων. Υπάρχουν δυνάμεις, επιρροές, που επηρεάζουν την εξέλιξη του δικαστηρίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε με ένα κατηγορητήριο πλαστό, ένα κατηγορητήριο κατασκευασμένο το οποίο κάποιοι κατασκεύασαν.  Οι εισαγγελείς το  μετάλλαξαν και το έφτιαξαν σε ένα καηγορητήριο εναντίον μου με μοναδικό σκοπό την στοχοποίηση και τελικά την φυλάκισή μου. Πως είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την υπόθεση αλλά να μην ασχολούμαστε με την ουσία.....Τόσοι άνθρωποι υποφέρουν έχουν υποστεί ζημία στην υγεία τους, η γυναίκα μου, η κόρη μου, υπάρχουν συνέπειες.....Κανείς δεν μπορεί να τους πει περιμένετε θα σας απαντήσουμε επί της ουσίας. Εγώ δεν έχω δωροδοκηθεί, δεν έχω πάρει αντάλλαγμα. Αυτό δεν έχει γίνει για κανέναν».
Για την υπόθεση των υποβρυχίων: Επρόκειτο για ένα μεγάλο έργο. Έδειξε μία δημιουργική εποχή... Ενός μεγάλου έργου για την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Ενώ αυτά τα πράγματα πήγαν τόσο καλά, ενώ δεν υπάρχει καμία δωροδοκία....
Ζητήστε τα πρακτικά. Σκεφτήκατε να τα ζητήσετε από τη βουλή; Πως θα συνεχιστεί η αναζήτηση του τι έχει συμβεί; Κανείς δεν μπορεί να μετατρέψει την αγορά του διαμερισμάτος μας σε ξέπλυμα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε εάν δεν καλέσουμε πολιτικούς ή στρατιωτικούς...
Ξέρω ότι δεν θα επηρεαστείτε από κανέναν. Όπως ούτε εγώ επηρεάστηκα. Με εξαίρεση την στοχοποίηση μου. Κατασκεύασαν επικοινωνιακά την ενοχή μου. Με σκοπό να καταδικάσουν τον εσωκομματικό αντίπαλο. Το ΠΑΣΟΚ έχοντας φτάσει εδώ που έφτασε, σε εκφυλισμένες καταστάσεις…
Η παρουσία μου εάν είναι μόνο ρόλος θεατή, δεν είναι αναγκαία. Εάν ασχοληθούμε με θέματα ουσίας θα είμαι εδώ. Στο μεταξύ θα απόσχω. Ως διαμαρτυρία.
Πρόεδρος Χ. Κατσιάνης: Δεν αποκλείσαμε ούτε το ΚΥΣΕΑ ούτε κανέναν μάρτυρα. Μην αδημονείτε. Ακολουθούμε μία σειρά, είμαστε στην εξέλιξη. Αλλά είναι δικαίωμά σας να κρατήσετε όποια στάση θέλετε… Επισημαίνω αυτό είναι ένα ποινικό δικαστήριο και εδώ μας ενδιαφέρουν μόνο τα ποινικά στοιχεία αυτής της υπόθεσης. Είμαστε μόλις στον πρώτο μάρτυρα. Αφήστε να γίνει η διαδικασία και θα τα δούμε. Δεν υπάρχουν εδώ σκιές. Όποιος είναι αθώος θα πάει στο καλό και όποιος είναι ένοχος θα πληρώσει το τίμημα...
Τα ερωτήματα
Η απόφαση να μην κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ γεννά πολλά ερωτήματα: 
Δεν πρέπει να απολογηθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τις υπογραφές τους στα εξοπλιστικά;
Δεν πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι συνένοχοι;
Ήταν αφηρημένοι, εύπιστοι ή αφελής όταν υπέγραψαν;
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις, γιατί με την υπογραφή των εξοπλιστικών προγραμμάτων ζημίωσαν τη χώρα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου