Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ισλαμιστές έκαναν χρήση χημικών όπλων στο Χαλέπι!

Ισλαμιστές έκαναν χρήση χημικών όπλων στο Χαλέπι!
Αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων από τους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς στη Συρία προσκόμισε στον ΟΗΕ ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή στη Συρία.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν στα χέρια τους βίντεο και μαρτυρίες αμάχων και αυτοπτών μαρτύρων ότι στις 19 Μαρτίου οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην περιοχή του Χαλεπίου. Την ύπαρξη των στοιχείων αυτών επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Anastasia Popova, εκτός από το βίντεο υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι υπήρξαν νεκροί πολίτες και τραυματίες από τα χημικά όπλα. Επίσης, υπάρχουν αντίστοιχες δηλώσεις από ειδικούς του πανεπιστημίου του Χαλεπίου.

Για τη χρήση των χημικών όπλων από του ισλαμιστές αντάρτες είχε ενημερώσει τον Οργανισμό και η κυβέρνηση Άσαντ στα τέλη του Μαρτίου.
Η απεσταλμένη του ΟΗΕ Κάρλα Ντελ Πόντε με δηλώσεις της το προηγούμενο διάστημα έχει καταστήσει σαφές ότι χρήση χημικών όπλων έχει γίνει από τους αντικαθεστωτικούς και όχι από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και άλλων δυτικών δυνάμεων, όπως η Βρετανία, που προετοιμάζουν το έδαφος για μια διεθνή «ανθρωπιστική επέμβαση» με πρόσχημα τη σωτηρία του συριακού λαού από τα «χημικά όπλα του Άσαντ».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου