Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Economist: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «υπνοβατούν προς το γκρεμό»

Ως υπνοβάτες που βαδίζουν προς το γκρεμό παρουσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες το περιοδικό «Economist» σε ένα σαρκαστικό εξώφυλλο και ένα έντονα επικριτικό δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για έλλειψη πολιτικής βούλησης και κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.

Εμπνευσμένο από την αφίσα της κινηματογραφικής ταινίας «The Sleepwalkers» το «Economist» κατηγορεί τους ηγέτες της Ε.Ε. για καταστροφική απραξία και τους καλεί να «ταρακουνηθούν» και να «βγουν από τον λήθαργό τους».


«Στη ζώνη του ευρώ, η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα ανάπτυξη, ισχύει το ρητό: κανένα νέο είναι άσχημο νέο» αναφέρει το περιοδικό και προσθέτει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν πως αν δεν αναλάβουν δράση, η ευρωζώνη αντιμετωπίζει τη στασιμότητα ή τη διάλυση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εν λόγω χαλάρωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αναμονή μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το «Economist», η αισιοδοξία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις Βρυξέλλες και που απέχει κατά πολύ από τις «πανικόβλητες ολονύκτιες συνεδριάσεις» του περασμένου χρόνου, δεν αποτελεί  σημάδι «ανάκαμψης αλλά παρακμής».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου