Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Νέο «άδειασμα» Κουβέλη στην Ρεπούση(Βίντεο)

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από την Μ. Ρεπούση «Διαφωνώ με την Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Η γενοκτονία των Ποντίων αλλά και των Ελλήνων της Μ. Ασίας πρέπει να εξασφαλίζει την τιμή της μνήμης και οφείλουν οι πάντες να την σέβονται. Όπως επίσης να καταδικάζουμε τις γενοκτονίες όπου και αν υπάρχουν» είπε ο Φ. Κουβέλης.




Μ. Ρεπούση: Αφήστε την ιστορία ήσυχη...

Μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.  Αρχικά με παρέμβασή της στην πρωινή εκπομπή του Mega η βουλευτής της Α’ Πειραιά απέφυγε να τοποθετηθεί για το θέμα της επιστολής που αποκάλυψε το real.gr σχετικά με το θέμα των γενοκτονιών.  «Η επιστολή μου είχε να κάνει με την πολιτική μου θέση την οποία υπερασπίζομαι σταθερά, ότι δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε ποινικοποίηση της αντίθετης ιστορικής άποψης», τόνισε χαρακτηριστικά.





Οσον αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε χθες σχετικά με τις αναφορές της για τον χορό του Ζαλόγγου η ιστορικός σημείωσε: «Δεν έκανα καμία αναφορά στον χορό του Ζαλόγγου. Ηταν μία γενική συζήτηση. Απολύτως καμία αναφορά» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν μάγισσες κι αν θέλει κάποιος να βρει θα πρέπει να ψάξει στον μεσαίωνα. Υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή ένα κυνήγι μαγισσών».




Με διαφορά λίγων... δευτερολέπτων η Μαρία Ρεπούση εμφανίστηκε και στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου στην ουσία επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα. Ξεκαθάρισε ότι: «δεν θέλω οι δικές μου ιστορικές απόψεις να αποτελούν απόψεις και του κόμματός μου», σημείωσε ότι: «διαφωνώ με την ποινικοποίηση της διαφορετικής ιστορικής άποψης» και πρόσθεσε με νόημα: «αφήστε την ιστορία ήσυχη...».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου