Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή(Βίντεο)

Το μήνυμα ότι η χώρα έχει την ικανότητα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, έδωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η ευόδωση των στόχων εξαρτάται από τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σύγχυση και επιδίδεται σε λαϊκίστικα επιχειρήματα χωρίς να αρθρώνει πρόταση.

«Έχουμε θετικές ενδείξεις ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης και μας βοηθάνε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.


Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έδειξαν ότι η οικονομική βελτίωση εξαρτάται άμεσα από την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης με στόχο να επιτύχει η χώρα. «Η χώρα μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί, τόσο στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όσο και στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Για την ευόδωση των προσπαθειών θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση που αφορά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Βουλή» σημείωσε.



Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον εισηγητή του νομοσχεδίου που συζητείται (και αφορά την ενσωμάτωση οδηγίας για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα φορολογικής διοίκησης και ελέγχου, τη ρύθμιση των θεμάτων της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ΕΛΤΕ, και την αναμόρφωση του Οργανισμού Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ΝΣΚ), ο οποίος είπε ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε: «Εγώ δεν βλέπω καμία καταστροφή της χώρας. Είμαστε μια χώρα που περνάμε δύσκολα, που προσπαθεί να κρατηθεί στα πόδια της».

Επίσης, απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας έθεσε το ερώτημα: «Τελικώς τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι κόμμα κατά του μνημονίου και τι προτείνει στη θέση του; Κάνω ένα χρόνο τώρα αυτό το ερώτημα και απάντηση δεν παίρνω. Πιστεύετε ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ και να μην έχουμε μνημόνιο; Οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί, οι Κύπριοι που υπέγραψαν και οι Ισπανοί που μερικώς υπέγραψαν για τις τράπεζες έχουν πέσει όλοι τόσο έξω; Μόνο εσείς έχετε δίκιο;».

Συμπλήρωσε, δε, πως μόλις χθες δύο οικονομολόγοι φίλα προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αντιμνημονιακό φιλοαμερικανικό κόμμα και δεν υπήρξε αντίδραση σε αυτό. «Δυστυχώς οι δύο φίλτατοι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε αλλά κι εσείς δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε. Απλώς νομίζω ότι έχετε πλήρη σύγχυση. Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα αυτή είναι λαϊκίστικα επιχειρήματα ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ και να μην έχουμε μνημόνιο. Χαίρω πολύ. Κι εγώ θα ήθελα. Γίνεται όμως; Δεν γίνεται έτσι, δυστυχώς» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Κόντρα και με τους ΑΝΕΛ για τις εγγυημένες καταθέσεις

«Οι καταθέσεις οι εγγυημένες, είναι απόλυτα εξασφαλισμένες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, και έκανε λόγο για κατάντια όσων μιλούν για «κούρεμα καταθέσεων».

Απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο, ο υπουργός είπε πως απαντά στη Βουλή τεκμηριωμένα, αλλά «άμα θέλετε εσείς για να φοβίσετε τον ελληνικό λαό να κάνετε δηλώσεις ότι θα κουρευτούν οι καταθέσεις λυπάμαι για το κατάντημά σας», τόνισε.

Πρόσθεσε δε πως η Ελληνική Δημοκρατία πληρώνει τα ομόλογα, που λήγουν, σύμφωνα με τον νόμο. «Δεν πρόκειται εμείς να χρεοκοπήσουμε το κράτος. Αν δεν τα πλήρωνε θα είμαστε χρεοκοπημένοι σήμερα», ανέφερε.

Σχετικώς με τις εξωχώριες εταιρείες ο κ. Στουρνάρας είπε πως είναι «μια κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να κοιταχθούμε όλοι στον καθρέφτη γι’ αυτό». Απαντώντας στον κ. Καπερνάρο -ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκέντρωση πολλών υπεράκτιων εταιρειών που δηλώνουν έδρα το Κρανίδι- σημείωσε: «Μην λέτε εσείς πάρα πολλά για off shore. Κοιτάξτε κι εσείς στο περιβάλλον σας. Διότι ο ελληνικός λαός έχει μια παροιμία και λέει ότι λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του».

«Κατάντια είναι ότι λέγατε πως αρχές του 2011 θα βγούμε στις αγορές», ανταπάντησε ο κ. Καπερνάρος, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας για εταιρείες off shore στο περιβάλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως «δεν ανήκει τέτοια εταιρεία στο πρόσωπο που υπονοεί, αλλά σε συγγενή του».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου