Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Κόκκινο ταμπλό με χαμηλές συναλλαγές

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Σε βαρίδι για την αγορά εξελίσσονται οι πιέσεις στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το “γύρισμα” της Coca Cola ΕΕΕ σε αρνητικό πρόσημο στερεί τα ερείσματα που υποστήριζαν τις ήπιες διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη. Η αγορά διολισθαίνει με χαμηλό τζίρο προς τις 970 μονάδες καταγράφοντας νωρίτερα απώλειες άνω του 1,3% ενώ με αντίστοιχα ποσοστά υποχώρησης διαμορφώνεται προς την 330 μονάδες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η πλάγια κίνηση και οι περιορισμένοι τζίροι (μόλις 20 εκατ. ευρώ μετά από 3 ώρες συνεδρίασης) συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει κατεύθυνση από την εικόνα της αγοράς, με τους αναλυτές να έχουν θέσει ως επόμενο επίπεδο ενδιαφέροντος είτε την περιοχή των 1.025 μονάδων ανοδικά, είτε τη ζώνη 936-960 μονάδων καθοδικά.


Στο επίκεντρο των πιέσεων από νωρίς σήμερα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που υποχωρεί κατά 4,5% στα 4,46 ευρώ με όγκο 1,4 εκατ. τεμαχίων, ενώ σε ελεύθερη πτώση το δικαίωμα συνεχίζει να απαξιώνεται φτάνοντας νωρίτερα τα 0,209 ευρώ (-21%). Διατηρεί το θετικό πρόσημο η Alpha Bank, έχοντας χάσει ωστόσο όλα τα αρχικά της κέρδη σε μια ανοδική αντίδραση που δεν πείθει για συνέχεια μετά από τρεις ημέρες απωλειών της τάξης του 18%.

Επιβαρυντικά για την πορεία της αγοράς επιδρούν οι απώλειες άνω του 2% για τα ΕΛΠΕ, την Jumbo, την Ελλάκτωρ, τον Μυτιληναίο, τη Βιοχάλκο, τη MIG και τον Τιτάνα, ενώ οι όποιες αντίρροπες δυνάμεις ασκούνται από την ανοδική κίνησης του ΟΤΕ κατά 1,5% στα 6,52 ευρώ και την Σωλ. Κορίνθου που ενισχύεται κατά 2,4%.

Πλήρης επικράτηση των πωλητών και στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μόνο τέσσερις τίτλους σε θετικό πρόσημο (ΟΛΘ, Πλαίσιο, Χαλκόρ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ), ενώ στον αντίποδα πιέζεται ως και 4-5% χαμηλότερα η Eurobank, και πάνω από 2-3% η μετοχή της Φουρλής, του Ιατρικό Αθηνών και των Ελληνικών Καλωδίων.

Η συνολική σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διατηρείται συντριπτικά υπέρ των δεύτερων με 82 τίτλους να βρίσκονται στο κόκκινο έναντι άλλων 27 που κινούνται ανοδικά.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την διαπραγμάτευση της Coca Cola 3E η οποία βγαίνει εκτός ΧΑ καθώς θα απορροφηθεί από την ΕΕΕ.

 
GD 978.900-0.66%
ΟΓΚΟΣ: € 22,929,221.812



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου