Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Φυλακή για τον Μπερλουσκόνι-Αντιδράσεις για την απόφαση

Δικαστήριο του Μιλάνο καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε φυλάκιση επτά χρόνων και του στέρησε δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, καθώς τον έκρινε ένοχο για επί πληρωμή σεξουαλική συνεύρεση και κατάχρηση εξουσίας, προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ετυμηγορία αυτή από το δικαστήριο προκαλεί τριγμούς και στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, καθώς η εύθραυστη πλειοψηφία του στηρίζεται από το κόμμα του «Καβαλιέρε». Ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος για σεξ επί πληρωμή με την χορεύτρια Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερα αμφιλεγόμενων πάρτι στο σπίτι του, γνωστά και ως «μπούνγκα – μπούνγκα». Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Αντιδράσεις για την απόφαση

«Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ». «Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων», πρόσθεσε ο Τσικίτο.

«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του "Καβαλιέρε", Νικόλο Γκεντίνι. Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση των δικαστών.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου