Του  Γιάννη Κοκκινίδη
Από το  newpost
 
Την ώρα που η Ελλάδα μετράει τα ελλείμματά της, την ίδια στιγμή δημιουργείται «μαύρη τρύπα» στο Αιγαίο. Η Άγκυρα σε λίγο καιρό θα κατασκευάζει δικά της μαχητικά(!). Επανδρωμένα αλλά και τηλεκατευθυνόμενα.
Οι Τούρκοι συνεχίζουν μία ξέφρενη κούρσα εξοπλισμών καθιστώντας την μία πολύ μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή , που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα τη διαχειριστεί το “βαθύ κράτος” όταν μάλιστα υπάρχει ως υπόβαθρο τάση για την αναβίωση του οθωμανισμού.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται κανείς ,παγκοσμίως, δεν ανησυχεί... Και η Ελλάδα στην παρούσα οικονομική φάση είναι δύσκολο να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να αντισταθμίσει την τουρκική υπεροχή που δημιουργείται. Ανατρέπεται κάθε έννοια περί ισορροπίας δυνάμεων.
Η Άγκυρα ανακοίνωσε τώρα ότι θα κατασκευάζει και επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη. Το πρόγραμμα αυτό έρχεται μετά, από την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (κατασκοπευτικών και μάχης), από τη ναυπήγηση αποβατικών σκαφών και φρεγατών και από τη δημιουργία δικού της τεθωρακισμένου άρματος μάχης. Σχεδόν μπορεί πλέον να κατασκευάζει τα πάντα και εμείς εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε ως πρόβλημα και τα ψήγματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας που έχουν απομείνει.
Συγκεκριμένα ξεκινάει η γείτονα χώρα την εγχώρια σχεδίαση και ανάπτυξη επανδρωμένου μαχητικού, το οποίο έχει κωδικοποιηθεί ως F-X. Και αυτή η κίνηση από την Άγκυρα γίνεται ενώ διαθέτει ήδη ένα τεράστιο στόλο από μαχητικά αεροσκάφη τα οποία από το το 2016 και μετά θα αυξηθούν κατά εκατό καθώς τρέχει η παραγγελία της για τα εκατό αόρατα μαχητικά F-35.
Επίσης η Άγκυρα σχεδιάζει και την επέκταση της στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων μάχης (UCAV: Unmanned Combat Air Vehicle). Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη μπορούν να θυσιαστούν εύκολα σε ένα πεδίο μάχης αφού πρώτα δημιουργήσουν μεγάλα πλήγματα ή απασχολήσουν τις αντίπαλες δυνάμεις.
Ήδη η κατασκευάστρια εταιρία ΤΑΙ κατάφερε με επιτυχή τρόπο να δημιουργήσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου μεσαίου υψομέτρου – μακράς αυτονομίας το ΑΝΚΑ (MALE: Medium Altitude Long Endurance) κατασκοπευτικό και ηλεκτρονικού πολέμου. Τώρα προχωρά σε άλλη έκδοση με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και επιδόσεις ,σε σχέση με το ANKA, το οποίο θα μπορεί να επιχειρεί ως στρατηγικό βομβαρδιστικό. Για το πρόγραμμα αυτό έως τώρα δεν δίνουν πληροφορίες από την Άγκυρα που το χαρακτηρίζει απόρρητο.
Την ίδια στιγμή παράλληλα ανέπτυξε και “πάντρεψε” ένα νέο αντιαρματικό όπλο που στοχεύει να αντιμετωπίσει και να εξουδετερώσει τα ελληνικά Leopard 2HEL , που αποτελούν για την Ελληνική άμυνα στον Έβρο το ατού της.
Συγκεκριμένα η εταιρία Aselsan, κατασκεύασε ένα νέο χαμηλού βάρους θερμικό σκοπευτικό με την ονομασία Sagger TS (Thermal Sight) που σε συνδυασμό με το ρωσικής προέλευσης κατευθυνόμενο αντιαρματικό όπλο KORNET-E, θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» για την ελληνική άμυνα.
Το νέο αυτό σκοπευτικό που προσαρμόζεται στον ρωσικό εκ τοξευτή επιτρέπει ημέρα και νύκτα, ασχέτως καιρικών συνθηκών, εντοπισμό, αναγνώριση και εμπλοκή του στόχου στο πλήρες δραστικό βεληνεκές του όπλου που ανέρχεται σε 5.500 μέτρα. Το έως τώρα θερμικό σκόπευτρο είχε δραστικό βεληνεκές περίπου 3.000 μέτρα τη νύκτα.
Η κατασκευάστρια εταιρία Aselsan τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά την εμπορική προώθηση και τους χρήστες του Sagger TS, ωστόσο , θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο πρώτος και κύριος χρήστης για τον οποίο αναπτύχθηκε το νέο θερμικό είναι η Τουρκική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (TKK: Turk Kara Kuvvetleri), η οποία τον Αύγουστο του 2007 απέκτησε μέσω σύμβασης που υπέγραψε το τουρκικό υφυπουργείο βιομηχανίας (SSM) με τον ρωσικό κρατικό οργανισμό εξαγωγών αμυντικού υλικού Rosoboronexport, 80 εκτοξευτές KORNET-E, 800 βλήματα και περιφερειακά υλικά.