Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στη Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μετά από αρκετές κόντρες, απειλές για παραιτήσεις και εξώδικα, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ΤΤ ολοκληρώθηκε με το φαβορί, ήτοι τη Eurobank, να είναι ο πλειοδότης.

Με την απόφαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) λήγει το… σίριαλ της πιο ταραχώδους μέχρι στιγμής αποκρατικοποίησης, αυτής του ΤΤ.

Το Ταμείο αποφάσισε, για λόγους συστημικής ευστάθειας να καταλήξει το ΤΤ στην Eurobank, όπως ήταν το αναμενόμενο.


Ωστόσο, παραμένουν αρκετά ερωτήματα για την εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς όπως είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή το Capital.gr, το ΤΧΣ όντας ο βασικός μέτοχος και των δύο τραπεζών θα μπορούσε να συγχωνεύσει τις 2 τράπεζες χωρίς να χρειαστεί ένας διαγωνισμός με τόσες «συγκινήσεις».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΤΧΣ αναφέρει:

"Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.

Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή".

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου