Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Πολυτελής αρχαίος τάφος βρέθηκε στις Σέρρες- Iσως είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου(Βίντεο-Φωτό)

Κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών, οι οποίοι είναι μια «ανάσα» από το να φέρουν στο φως έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων, ο οποίος εικάζεται ότι είναι η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ο Μακεδόνας βασιλιάς ο οποίος κατέκτησε όλο τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του,πέθανε το 323 π.Χ. Στη μακρινή Ασία και η ανεύρεση του τάφου του, αποτελεί όνειρο ζωής για όλο τον αρχαιολογικό κόσμο.



Ωστόσο, όπως αναφέρει το defencenet οι αρχαιολόγοι οι οποίοι κάνουν έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών ενδέχεται να βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Μακεδόνα βασιλιά, καθώς έχουν ανακαλύψει έναν τάφο 498 μέτρων ο οποίος είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν του πατέρα του Αλεξάνδρου, Φίλιππου στη Βεργίνα. Ο τάφος, ο οποίος παραπέμπει σε ένα δημιούργημα το οποίο θα κατασκευαζόταν μόνο για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, με ιδιαίτερη αρμονία και συμμετρία.

Ο τάφος έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.





ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου