Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

panagiotaros Στοιχεία που «δένουν» την κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης» και τα οποία εκτιμάται ότι ενεργοποίησαν τα εντάλματα σύλληψης ακόμη και για άτομα που βρίσκονται στον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής έχει στη διάθεση του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
 Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κρατούνται ο γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Λαγός, καθώς επίσης και άλλα 12 στελέχη του κόμματος, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί και το κεντρικό στέλεχος της ΤΟ Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βουλευτές βρέθηκαν από την αντιτρομοκρατική 3 πιστόλια, των οποίων η κατοχή είναι παράνομη. 
 Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί εντάλματα συλλήψης για τους βουλευτές Χρήστο Παππά, και Νίκο Μίχο. Συνολικά εκδόθηκαν 32 εντάλματα σύλληψης. Επίσης συνελήφθη και ένας χαμηλόβαθμος ειδικός φρουρός για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
 Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ο κ. Βουρλιώτης φαίνεται να προκύπτει πάντως ότι η δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζεται μόνο σε ρατσιστικές επιθέσεις αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως εκβίαση επιχειρηματιών από «μπράβους» της νύχτας, ακόμη και εκμετάλλευση μεταναστών.
Στο πόρισμα του για την εγκληματική πλέον οργάνωση της Χ.Α. ζητά να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιού και το αδίκημα της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το αδίκημα αυτό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ για να στοιχειοθετηθεί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία και για εμπλοκή αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ, προς το παρόν δεν προκύπτουν ανάλογα στοιχεία για την εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών.
Πολύτιμα "δικονομικά όπλα" στα χέρια του εισαγγελέα είναι οι νόμιμες συνακροάσεις με το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, ( σ.σ ορισμένες εκ των οποίων ενδέχεται να είχαν γίνει σε ανύποπτο χρόνο) μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής ακόμη και βουλευτών, καθώς και οι αποκαλυπτικές καταθέσεις δυο προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι -κάτω από απόλυτη μυστικότητα- εισέφεραν σημαντικά στοιχεία για τη δράση, τη δομή και την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα αυτόφωρα κακουργήματα, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, (σ.σ. αδίκημα διαρκές) οι αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας.

ΠΗΓΗ newsbomb


«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή
«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή
Για την εμπλοκή τους σε «εγκληματική οργάνωση» κατηγορούνται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο φάκελος με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή θεωρείται πλήρης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποδίδει στο 9σέλιδο πόρισμά του διευθυντικό ρόλο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγή, Νίκο Μιχαλολιάκο. Αναφέρει μάλιστα ότι το 1987 είναι το έτος ίδρυσης της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζεται διευθύνων της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή αρχηγός και μάλιστα χρησιμοποιείται γερμανικός όρος για να αποδοθεί ο συγκεκριμένος ρόλος. Συγκεκριμένα αποκαλείται «Führerprinzip».
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της ΧΑ Χρίστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα.
Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987, δηλαδή η δράση της τοποθετείται τα τελευταία 26 χρόνια.
Στο πόρισμά του για την «εγκληματική» πλέον οργάνωση της Χ.Α. περιγράφει αναλυτικά την ιεραρχία και τη δομή της, ενώ ζητά να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιον και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Το αδίκημα αυτό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ για να στοιχειοθετηθεί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί.
Σημειώνεται, ότι η μόνη κακουργηματική πράξη που αποδίδεται από τον αντεισαγγελέα σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Ωστόσο, στο πόρισμα περιγράφεται μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, χωρίς όμως να αποδίδονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου