Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σύγκρουση Μιχελάκη - Σγουρού

Στη κόντρα Μιχελάκη – Σγουρού παρενέβη σήμερα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει λόγο για δικαίωση της από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος σπάζοντας την ομερτά όπως αναφέρει, προχώρησε στην αυτονόητη διερεύνηση των καταγγελιών που έφτασαν στο γραφείο του.

Η αντιπαράθεση  Μιχελάκη –Σγουρού ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε γίνει αποδέκτης σωρείας καταγγελιών για συγκεκριμένο υπάλληλο του ΕΔΣΝΑ, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιες καταγγελίες είχαν φτάσει και στο γραφείο του Γιάννη Σγουρού.

Σύμφωνα με αυτές υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους συνεχίζει να εργάζεται, να πληρώνεται και μάλιστα να «αναβαθμίζεται» από τον Περιφερειάρχη Αττικής.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση είχε έρθει και στη Βουλή με ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΝ κ. Σακοράφα ωστόσο άγνωστο για ποιους λόγους ο υπόδικος, για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών, υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ παρέμενε στη θέση του.

Χρειάστηκε πάντως μόλις μία ημέρα για τον Γιάννη Μιχελάκη προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πληροφορηθεί από την Εισαγγελία ότι εναντίον του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για (α) εγκληματική οργάνωση, παράβαση άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ (β) εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, παράβαση α. 385 ΠΚ, σύμφωνα με το αρ ΒΒ826/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παραπέμφθηκε αμετάκλητα να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

«Ο κ. Μιχελάκης δικαίωσε απόλυτα την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που μιλούσε για συγκάλυψη εκ μέρους του κ. Σγουρού. «Ο εν λόγω υπάλληλος και παρά το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις συνεχίζει να εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία προΐσταται ο κ. Γιάννης Σγουρός και λαμβάνει όλες τις νόμιμες αποδοχές». Αυτό επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών. Εμείς ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προσθέτουμε πώς ο κ. Γιάννης Σγουρός τον αναβάθμισε μάλιστα και από οδηγό τον έχρισε υπεύθυνο φύλαξης του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Για τις καταγγελίες όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ τις είχαν αναφέρει σε όλους τους αρμόδιους φορείς. «Είναι ο υπάλληλος για τον οποίο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε αποστείλει πριν ένα χρόνο στον Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. «ανώνυμες» καταγγελίες για ποινικά αδικήματα σε βάρος του, ζητώντας την διερεύνησή τους, αλλά ο κ. Γιάννης Σγουρός συγκάλυπτε την υπόθεση και προστάτευε τον υπάλληλο»

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου