Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Διαφωνία με την Τρόικα για το ασφαλιστικό

Βρούτσης: Έχουν καλυφθεί απόλυτα όλοι οι στόχοι για το 2013 - Τα τεχνικά κλιμάκια εντόπισαν «μαύρη τρύπα» περίπου 2,7 δισ. ευρώ για το 2013 στα Ταμεία
Η ακύρωση της συνάντησης της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας έχει την «οσμή» αναβολής, ώστε να μελετήσουν διεξοδικότερα τα οικονομικά στοιχεία των Ταμείων, καθώς η προτεραιότητά  τους σήμερα είναι τα φλέγοντα μέτωπα του υπουργείου Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.


Δεν αποκλείεται λοιπόν σε 15 ημέρες να επανέλθουν δριμύτεροι, με στόχο να αξιώσουν μέτρα.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζει ότι έχουν καλυφθεί απόλυτα όλοι οι στόχοι για το 2013 και ότι οι προϋπολογισμοί των Ταμείων έχουν εκτελεστεί με βάση τα συμφωνηθέντα.

Αυτός είναι ο λόγος -σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας -που η Τρόικα ακύρωσε την πρωινή συνάντηση.

Η ανησυχία πάντως είναι έντονη όσον αφορά στους προϋπολογισμούς των Ταμείων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου, το 2016. Τα τεχνικά κλιμάκια είχαν εντοπίσει από το καλοκαίρι «μαύρη τρύπα» περίπου 2,7 δισ. ευρώ για το 2013. 

Επιπλέον, εκτίμησαν, μέσα από αναγωγές που έκαναν, ότι τα δύο επόμενα χρόνια οι αποκλίσεις από τους προυπολογισμούς θα είναι διογκωμένες.

Προέβλεπαν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, παρά την αισιοδοξία που εξέφραζε η ελληνική πλευρά ότι η ανάπτυξη θα «διορθώσει» τα έσοδα που έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της ανεργίας, της ύφεσης, της μείωσης των μισθών και της αδήλωτης εργασίας.

Αρνητικοί παραμένουν οι αξιωματούχοι της Τρόικας και στο ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων στο πλαίσιο της ρύθμισης οφειλών, η οποία έχει απογοητευτικά αποτελέσματα.

Οι ειδικοί των τεχνικών κλιμακίων, γνωρίζοντας πια από μέσα τα προβλήματα των Ταμείων, φάνηκαν να υιοθετούν την άποψη ότι οι προυποθέσεις πρέπει να γίνουν ευνοϊκότερες, προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι είναι αμετακίνητοι, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μια σταθερή διάταξη για τη ρύθμιση οφειλών, η οποία να μην υπερβαίνει τις 48 δόσεις.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου