Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ και Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους στη Μεσόγειο

συρια, ισραηλ, ηπα, πυραυλοι
Τα βαλλιστικά «αντικείμενα» που εντόπισαν το πρωί ρωσικά ραντάρ στη Μεσόγειο ήταν πύραυλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ που φαίνεται πως «ζεσταίνουν» τις πολεμικές τους μηχανές.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά ήταν στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ένας πύραυλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, ανακοίνωσε το υπουργείο. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στο κέντρο του Ισραήλ.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αρνήθηκε πως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε πύραυλο από τα πλοία του στη Μεσόγειο.
«Κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα. Από τη μεριά της Συρίας πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας δεν εντόπισε πυραύλους να πλήττουν το συριακό έδαφος.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου