Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός
Αύξηση αφίξεων 10,5% τον Αύγουστο 2013, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012 και συνολική αύξηση αφίξεων οκταμήνου 2013 στο 9,9%.
Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΣΕΤΕ, με βάση τα προσωρινά στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων της χώρας, σχετικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως η εικόνα των αεροπορικών αφίξεων στο οκτάμηνο είναι ιδιαίτερα θετική.
Αν συνδυασθεί μάλιστα και με την εικόνα των αφίξεων με άλλα μέσα (οδικών- θαλάσσιων), που δείχνει ακόμη καλύτερη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μιλάμε για νέο έτος ρεκόρ 17,5 εκατ. διεθνών αφίξεων, αλλά και 11,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων.

Συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, 55.000 περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες αφίχθησαν το πρώτο οκτάμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτική Αεροπορίας.
Με μια μέση αύξηση μεγαλύτερη από 16%, στο νησί ήλθαν φέτος 393.059 τουρίστες, έναντι 337.474 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Αύξηση και στις αφίξεις τουριστών μέσω Ελ.Βενιζέλος
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη φετινή τουριστική σεζόν αποτυπώνοντας τη γενικότερη τάση που επιβεβαιώνουν όλοι οι παράγοντες της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα μεταξύ Μαΐου - Αυγούστου 2013, η κίνηση ξένων επιβατών αυξήθηκε κατά 6.5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Συνολικά μετακινήθηκαν 1.7 εκατομμύρια τουρίστες από ξένες χώρες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελευθέριος Βενιζέλος, η Αθήνα ως βασικός προορισμός γίνεται ξανά ελκυστικός, καθώς η γενική αύξηση του δείκτη αυτού έφτασε το 11.6%.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου