Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ρωσία: «περίεργες» προετοιμασίες - Ανακοινώθηκε σχέδιο για τις περιπτώσεις «κρίσεων και απειλών»


Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε σήμερα το σχέδιο «προετοιμασίας της χώρας για την περίπτωση κρίσεων και απειλής της ανεξαρτησίας της». Ο υπουργός κάλεσε τις κρατικές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που «κατά κάποιον τρόπο» συνδέουν τη λειτουργία τους με την άμυνα της Ρωσίας, να είναι έτοιμες να προσφέρουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «οτιδήποτε θα χρειάζονται σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης».
Πετρελαϊκές εταιρίες όπως η Gazprom, η LUKoil και η Rosneft «πρέπει να ετοιμάσουν αποθέματα και να έχουν εκ των πρότερων σχέδια και συμβόλαια εργασίας», δήλωσε ο κ. Σόιγκου. Και πρόσθεσε: «Οι εταιρίες αυτές πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και υπεύθυνα το τι, το πότε και το πώς θα τα προωθήσουν στο στρατό». Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα μεταφοράς, όπως και για τις εταιρίες παράγωγης ενέργειας--το ρώσικο μονοπώλιο RZD, η κρατική εταιρία υδροηλεκτρικής ενέργειας RusHydro και άλλες, δήλωσε ο υπουργός.
Ανακοίνωσε επίσης ότι στις όχθες του ποταμού που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα άρχισε να κατασκευάζεται το Κέντρο Εθνικής Αμυνας, όπου θα εγκατασταθεί το Γενικό Επιτελείο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης σε περίπτωση πολέμου. Η δημιουργία του Κέντρου, τόνισε ο κ. Σοιγκου, «θα ενισχύσει την διεύθυνση επιχειρήσεων των ένοπλων δυνάμεων και θα εξασφαλίσει την ταχύτατη απάντηση σε στρατηγικές απειλές».
Στο Κέντρο, δήλωσε ο υπουργός, θα συγκεντρωθεί η διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, περιλαμβανόμενων των δυνάμεων ταχείας δράσης και των πυρηνικών μονάδων. Θα παρακολουθούνται επίσης οι καθημερινές δραστηριότητες των στρατιωτικών μονάδων σε όλη τη χωρα.
 
ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου