Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Νέα περίπτωση «Μαρίας» και Ρομά εντοπίστηκε στην Ιρλανδία

Δουβλίνο: Ένα κορίτσι περίπου επτά ετών με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια, απομάκρυνε η ιρλανδική αστυνομία από καταυλισμό Ρομά στο νότιο Δουβλίνο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Sunday World, η αστυνομία έλαβε ειδοποίηση περί ενός κοριτσιού που ζούσε με μια οικογένεια αθίγγανων, έχοντας εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία εκτιμούν ότι η ειδοποίηση από μέλος του κοινού έγινε στον απόηχο των εξελίξεων με τη μικρή Μαρία στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι των αθίγγανων στο Δουβλίνο υποστηρίζει ότι το κορίτσι είναι κόρη τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αρχικά οι φερόμενοι ως γονείς δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν πιστοποιητικό γέννησης του κοριτσιού.

Όταν τελικά εμφάνισαν ένα πιστοποιητικό που ανέφερε ότι το κορίτσι είχε γεννηθεί τον Απρίλιο του 2006 σε νοσοκομείο του Δουβλίνου και ένα διαβατήριο, η αστυνομία δεν πείστηκε.

Το νοσοκομείο φέρεται να μην έχει στα μητρώα του καταχωρημένη τη συγκεκριμένη γέννηση, ενώ η φωτογραφία στο διαβατήριο, φωτογραφία ενός μωρού, δεν έχει προφανή ομοιότητα με το κορίτσι.

Τελικά η επτάχρονη μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις των υπηρεσιών πρόνοιας, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Είναι πιθανή η διενέργεια τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν όντως το ζευγάρι λέει αλήθεια. Για την ώρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου