Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Hurriyet: "Αν ο Πατριάρχης ήταν Αμερικανός;"ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σχολιαστές και αρθρογράφοι συνεχίζουν την κριτική τους στον Ερντογάν ιδιαίτερα για την «αμοιβαιότητα» την οποία έθεσε ως όρο για την λειτουργία της Σχολής της Χάλκης. «Μια τρέλα» την χαρακτηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής «Zaman» Γιαβούζ Μπαϊντάρ, ο οποίος την θεωρεί πρόσχημα για να μη προχωρήσει η πλήρης προσέγγιση Τουρκίας – Ελλάδας, στην  οποία επίσης κρίνει την στάση της προσχηματική. 
 
Ο Μπουράκ Μπεκντίλ στην «Hurriyet», σε τόνο ειρωνικό, επικρίνει τον  Ερντογάν για τις ιδέες του περί«τουρκικής μειονότητας και της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου» και τον ρωτά τι θα έκανε «αν ο Πατριάρχης ήταν Αμερικανός;»
«Κάνει μεγάλο λάθος ο πρωθυπουργός να θέτει ζήτημα αμοιβαιότητας όταν μιλά για νόμιμα δικαιώματα των τούρκων πολιτών μη τουρκικής καταγωγής», γράφει ο  Μπεκντίλ και συνεχίζει: «Το να ζητούμε την ελληνική αμοιβαιότητα είναι τόσο παράλογο όσο να ζητούμε αμοιβαιότητα για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας λ.χ. στη Σερβία ή σε μια πλήρως ορθόδοξη χώρα προτού αναγνωρίσουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως Οικουμενικό Πατριάρχη. Τι θα γινόταν αν ο Πατριάρχης ήταν τούρκος πολίτης αμερικανικής καταγωγής;» Και καταλήγει: «Ο Ερντογάν θα ζητούσε από την Ουάσιγκτον να βελτιώσει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στις ΗΠΑ προτού ο ίδιος τις αναγνωρίσει;» 
 
Αυτές οι απόψεις του τουρκικού Τύπου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι το θέμα της Χάλκης όσο και αν το επιθυμεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν αφορά καθόλου το ελληνικό κράτος.Ακόμα και οι Τούρκοι αρθρογράφοι το καταλαβαίνουν αυτό.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου