Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Άναψε φωτιές το «κάλεσμα» Τσίπρα


Φωτιές άναψε το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, μέσω της χθεσινής του συνέντευξης στην «Κυριακάτικη Αυγή», προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Η αποστροφή του λόγου του ότι «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο», προκάλεσε την κυβερνητική αντίδραση.


Η αρχή έγινε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» έκανε λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας, η οποία εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του “νεοπλουτισμού”».

Κεδίκογλου: Στον κατήφορο του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει τέλος

Έντονη ήταν η αντίδραση και του κυβερνητικού εκπροσώπου για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο», μίλησε για «πρωτοφανή ενέργεια, που επιχειρεί να δηλητηριάσει επικίνδυνα την πολιτική ζωή και γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισημάνει ότι «πρόθυμα θύματα δεν θα βρει».

ΣΥΡΙΖΑ: Για τα περί αποστασίας ο Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του

Aπαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα των δηλώσεων, το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου, ανέφερε ότι «επαναλαμβάνει την πρόταση του Αλ. Τσίπρα: "Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο". Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους, ούτε αγοροπωλησίες» και προσθέτει η ανακοίνωση: «Όσον αφορά τα περί αποστασίας, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του».

ΠΗΓΗ  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου