Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φωτεινό αντικείμενο αναστατώνει Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Ένα φωτεινό στοιχείο έκανε τη «νύχτα μέρα» και αναστάτωσε το βράδυ της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού και έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου (μετεωρίτη) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (πιο κοντά στην Κεφαλονιά).
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον φυσικό και αστρονόμο Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).
Επίσης επικοινωνήσαμε και με τον πυραγό/αξιωματικό υπηρεσίας της Π.Υ. Κεφαλονιάς ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δέχτηκε αναφορά ενός πολίτη και εν συνεχεία ενημέρωσε την αστυνομία και το λιμενικό.
Οι μαρτυρίες των πολιτών:
Μαρτυρίες από τη Ζάκυνθο αναφέρουν ότι το φωτεινό αντικείμενο πέρασε και πάνω από την περιοχή του Μαχαιράδου.
Παράλληλα αναγνώστρια της Ζούγκλας σε μήνυμά της αναφέρει: «Καλησπέρα, πριν από 20-25 λεπτά περίπου είδα στον ουρανό δύο πράσινες λάμψεις. Δεν ήταν πυροτεχνήματα γιατί η πορεία τους ήταν σαν αεροπλάνου, μόνο που ήταν πολύ χαμηλά και δεν υπήρχε θόρυβος κινητήρων».
Το imerazante συνομίλησε με τον Δρ. Φυσικής Γιάννη Κοπανά ο οποίος -με κάθε επιφύλαξη- ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση.

Από το Πυργί υπάρχει η εξής αναφορά:
Όσον αφορά τον μετεωρίτη έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή Πυργί. Ακούστηκε θόρυβος.

Βαρυμπόμπη
Αναγνώστες μάς ενημέρωσαν ότι είδαν μία έντονη λάμψη (σαν μετεωρίτη) να περνά πάνω από την Πάρνηθα και να έχει νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Από το Καπανδρίτι
Ήμουν έξω εκείνη την ώρα στη βεράντα. Η νύχτα από μαύρη έγινε μπλε. Περνούσε από Καπανδρίτι. Έμοιαζε σαν φωτοβολίδα αλλά στο τέλος έβγαζε φωτιές.

Βλαχάτα Σάμης

Σύμφωνα με μήνυμα που εστάλη στο site kefaloniapress: Και εμείς τον ακούσαμε το θόρυβο, ήταν αρκετά δυνατός... τα κουφώματα του σπιτιού έτριζαν σα να έπεσε δυναμίτης κάπου εδώ κοντά .... τα Βλαχάτα έγιναν φωτεινά σαν να ήταν μέρα!!!

Ζάκυνθος

Έκανε τρομερό μπουμ και όλοι ψαχνόμαστε να δούμε τι συνέβη.

ΠΗΓΗ  thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου