Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα ξένα Μ.Μ.Ε. για την εκτέλεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ

Από το protothema

Ρεπορτάζ σε Reuters, Euronews, Channel 4, ITV, μέχρι και στο ισραηλινό i24news και τη Daily Star του Λιβάνου.
Η επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο με δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα από πρακτορεία ειδήσεων.
Από το Euronews, το Channel 4, το βρετανικό ITV, μέχρι και το ισραηλινό i24news και τη Daily Star του Λιβάνου μεταδίδουν την είδηση για τη δολοφονία δύο νεαρών ανθρώπων από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και μόλις πέρασαν έξω από το κτίριο που διατηρεί τα γραφεία της η ΧΑ άνοιξαν πυρ.

«Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν δύο άνδρες που φορούσαν κράνη και οδηγούσαν μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ προς τα γραφεία του κόμματος. Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε ότι τα θύματα είναι τρία μέλη του κόμματος», αναφέρει το neurope.eu.
Η Daily Star του Λιβάνου σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για το βίαιο περιστατικό, σχολιάζοντας ωστόσο ότι δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα.
Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα αναφέρει το γεγονός ότι η ΧΑ χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», κάνοντας λόγο και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Το πρακτορείο Reuters μιλά για επίθεση έπειτα από την προσπάθεια να διαλύσει η κυβέρνηση το κόμμα, ύστερα από την επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά.
«Το κόμμα βγήκε από την αφάνεια με μία ατζέντα κατά των μεταναστών και ενάντια στα μέτρα λιτότητας καταφέρνοντας να μπει στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά. Η σημαία της ΧΑ διαθέτει ένα έμβλημα που παραπέμπει στη σβάστικα, με τον αρχηγό της, που αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα έλαβε χώρα, να υποστηρίζει ότι δεν είναι νεοναζί», αναφέρει το πρακτορείο.
Πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική εκδοχή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera είναι η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της ΧΑ.
«Αυξάνεται η πολιτική ένταση στην Ελλάδα: τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Αθήνα έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή», αναφέρει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα η Repubblica συνδέει την επίθεση με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών και μελών της ΧΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου