Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ναυπηγεία και δημοσκοπήσεις έχουν… αποσυντονίσει τον Αντιπρόεδρο

Ναυπηγεία και δημοσκοπήσεις έχουν… αποσυντονίσει τον Αντιπρόεδρο
Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση!

Η τελευταία συνάντηση του αντιπροέδρου Β. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε πολλά (συζήτηση για το νέο φόρο ακινήτων που λειτουργεί κυριολεκτικά διαλυτικά για την κυβέρνηση, για τη στάση έναντι της τρόικας, για τα θέματα της οικονομικής επικαιρότητας) αλλά δεν περιείχε ένα θέμα καυτό, ένα θέμα που –κυριολεκτικά- καίει τον Βενιζέλο: Το τι θα γίνει με την κάλυψή του για τα ναυπηγεία και τη σύμβαση για τα... αόρατα υποβρύχια.
Βέβαια ο πρωθυπουργός, κατόπιν απαίτησης του Βενιζέλου, τον έχει καλύψει προδιαγράφοντας έτσι και την αρνητική στάση της Ν.Δ. όταν θα έρθει (που θα έρθει σύντομα...) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, όπως σας αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαιτεί την αποχώρηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ απ' τη σχετική ψηφοφορία, διότι φοβάται πως σε μια μυστική ψηφοφορία είναι πιθανό να υπάρξουν διαρροές και δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να αντέξει ένα στραπάτσο παραπομπής.
Μέχρι στιγμής ο Αντ. Σαμαράς δεν του έχει δώσει αυτή την αποχώρηση, ενώ μέσα στη Ν.Δ. είναι –και καταγράφονται- σφοδρές οι αντιδράσεις για την κάλυψη στον Βενιζέλο, ο οποίος επείγεται να αποσπάσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού επί της αξίωσής του αυτής.
Και ήθελε να την πάρει αυτή τη δέσμευση του Σαμαρά στην τελευταία τους συνάντηση. Ωστόσο το θέμα δεν συζητήθηκε, απουσίαζε κι ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος κι έτσι η δυσφορία Βενιζέλου επιτάθηκε, λόγω και των σχέσεών του με τον υπουργό, που μόνο... ειδυλλιακές δεν είναι...
Αλλά ο αγχώδης εκνευρισμός του αντιπροέδρου τις τελευταίες ώρες έχει να κάνει και με δημοσκοπικά ευρήματα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα και τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά στον Β. Βενιζέλο δείχνει –για πρώτη φορά- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω απ' το 3% που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή!
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βάλλεται από πολλές μεριές.
Με αποτέλεσμα να επανέρχονται σενάρια για το οποία σας έχει ενημερώσει και η εφημερίδα NEWSBOMB περί «βελούδινης» αποχώρησης του Βενιζέλου μέχρι τις αρχές του 2014!



ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου