Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία(Βίντεο)


Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ – Γεωργιάδης για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία
Διαφοροποιείται η Χαριλάου Τρικούπη από το εισιτήριο - «χαράτσι» στα νοσοκομεία. «Στουρνάρας» ο Άδωνις Γεωργιάδης
Με το «αριστερό» ξεκίνησε η χρονιά για τους πολίτες, καθώς στην εξαντλητική φορολόγηση προστέθηκαν αυξήσεις στη ΔΕΗ, τα τέλη της νέας ΕΡΤ και, φυσικά, τα μνημονιακά χαράτσια στην Υγεία, με το εισιτήριο κόστους 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και το 1 ευρώ ανα συνταγή που, πάντως, μετατέθηκε για λίγο.
Η καταιγίδα χρεώσεων για τους ασφαλισμένους προκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και επιτέθηκε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την απόφασή του να επιβληθεί κανονικά το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για σπουδή του Υπουργού και σημειώνει ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, θα έπρεπε να αναζητηθεί εναλλακτική λύση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει αταλάντευτα τη μνημονιακή πολιτική που κατά γράμμα εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο (γενόσημα, ιατροί ΕΟΠΥΥ, καταργήσεις νοσοκομείων, διαθεσιμότητες) δηλώνοντας, μάλιστα, ότι νοιώθει εαυτόν ως... Στουρνάρα, καθώς δέχεται επιθέσεις για ήδη ψηφισμένα μέτρα.
πασοκ
«Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και προστίθεται: «Το επιχείρημα του υπουργού ότι "το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί" έρχεται - όπως είχαμε και πάλι τονίσει - σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η Κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή). Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς».
adwnis
Γεωργιάδης: Δεν είναι άπειρο το πρωτογενές πλεόνασμα
Από την πλευρά του, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή πώς «το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή των Ελλήνων το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και εγώ το ψήφισα».
«Αισθάνομαι, ώρες – ώρες, λίγο Στουρνάρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, υπαινισσόμενος ότι δέχεται αδίκως επιθέσεις για τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα.
«Σέβομαι τις ευαισθησίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά το 25ευρω αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους και τέλος πάντων κάπου τελειώνει και το πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν μπορούμε να το δίνουμε και για το ρεύμα και για τους απόρους και για τα πάντα, δεν είναι άπειρο».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αντιπαράθεση για τα 25 ευρώ καταδεικνύει και το εύρος των δυσκολιών που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση καθώς ακόμη κι αν δεν ψηφιστεί ούτε ένα πρόσθετο μέτρο, όσα έχουν ήδη περάσει από τη Βουλή και βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης φθάνουν και περισσεύουν για να προκαλέσουν εκρηκτικές καταστάσεις.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου