Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε κατά πλειοψηφία -2 προς 1- ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ, καθώς και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του 2 φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.
Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της άποψης του Ανακριτή για θέματα διαφθοράς κ. Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος είχε προτείνει ο επιχειρηματίας να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας κα Πόπη Παπανδρέου είχε αντίθετα ταχθεί υπέρ της προφυλάκισής του.

«Επικράτησε ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος του κ. Κοντομηνά, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.
«Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών. Αν και κατά πλειοψηφία, αποτελεί μεγάλη δικαίωση», σχολίασε ο έτερος συνήγορος, κ. Γρηγόρης Τσόλιας.
Η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Κοντομηνά
Της συνεδρίασης του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είχε κληθεί να άρει τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, προηγήθηκε η ακρόαση των συνηγόρων υπεράσπισης του επιχειρηματία, Ηλία Αναγνωστόπουλου και Γρηγόρη Τσόλια.
Ειδικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κοντομηνά προκειμένου να αντικρούσουν την κρίση της εισαγγελέως ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής, ανέπτυξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον ισχυρισμό ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το ΤΤ.
Αντίθετα, την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα από ταξίδι στις ΗΠΑ. Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.
Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς Ομίλου, οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους. Από την πλευρά του επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το ΤΤ. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης φέρεται να υπογράμμισαν στο δικαστικό συμβούλιο ότι αν ο Δημήτρης Κοντομηνάς οδηγηθεί στη φυλακή, ο Όμιλος θα καταρρεύσει.
Οι δικαστές ενημερώθηκαν -και με πιστοποιητικά- ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τέλος, τονίστηκε ότι ήδη έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες, που διαδέχτηκαν το ΤΤ, προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ως ενέχυρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τις μετοχές του ALPHA, διαδικασία που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ.
Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ έναντι των δανείων.
Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους λόγους, για τους οποίους η εισαγγελέας θεωρεί τον επιχειρηματία ύποπτο φυγής είναι και το γεγονός ότι κατέχει μετοχές σε αεροπορική εταιρεία, που όμως είναι ανενεργή.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου