Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το Βήμα κάνει φέτες την Aφροδίτη Αλ Σάλεχ: Εχει γίνει η Ραχήλ Μακρή του ΠΑΣΟΚ

Με απερίγραπτους χαρακτηρισμούς επιτίθεται εναντίον της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ το Βήμα, καθώς την αποκαλεί «αφελή στάρλετ», κάνει εκτενή αναφορά στις αισθησιακές της φωτογραφίες και της εύχεται «Καλό ταξίδι» αν φύγει για το Παρίσι.

Με τίτλο «Τα δύο πρόσωπα της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ» και υπότιτλο «Το φωτογενές στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη χρησιμοποιεί τα social media και την τέχνη της πρόκλησης, ανάγοντας τον πολιτικό λόγο σε εργαλείο αυτοπροβολής» το άρθρο εμφανίστηκε στο ΒΗmagazino:


Γράφει το άρθρο:

Ξεκίνησε ως σύμβουλος του Σπύρου Βούγια
Η ιστορία πριν από μερικά χρόνια φάνταζε κάπως ρομαντική. Μια ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών επισκεπτόταν συχνά βουλευτές και υπουργούς ενημερώνοντάς τους κυρίως για τα προβλήματα στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών. Σε μία από τις επισκέψεις της συναντήθηκε και με τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Σπύρο Βούγια. Επειτα ήρθε ένα τηλεφώνημα και μια πρόταση να αναλάβει χρέη συμβούλου του. Εκείνη, φυσικά, δέχτηκε. Αλλωστε το βιογραφικό της περιελάμβανε σπουδές πολιτικών επιστημών στην Ελλάδα και εξειδίκευση σε μεταναστευτικά ζητήματα στη Βρετανία.
Η αισθησιακή της φωτογράφιση
Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ για πρώτη φορά - είχε προηγηθεί ένα αδιάφορο πέρασμα από το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση - ήρθε αντιμέτωπη με τη μεγάλη δημοσιότητα. Επρόκειτο, όμως, για αρνητική προβολή βασισμένη σε σεξιστικά στερεότυπα: μια παλιά αισθησιακή φωτογράφισή της ήρθε ξανά στο φως για να συνοδεύσει «αθώα» τα ρεπορτάζ που αναφέρονταν στο πρόσωπό της. Ηταν, δυστυχώς, εύκολο μια όμορφη γυναίκα με ξενικό επίθετο - εκείνη έχει ξεκαθαρίσει ότι ο πατέρας της είναι έλληνας γιατρός με καταγωγή από τη Συρία - να πέσει θύμα της υποκρισίας της ελληνικής κοινωνίας. Στο υπουργείο, όπως λέγεται, δούλεψε σκληρά, παρουσιάζοντας ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις καλές μεν, αλλά συνάμα ανεδαφικές προτάσεις.
Επειτα η ιστορία χάνει κάπως τον ρομαντισμό της. Και συγκεκριμένα το 2010, όταν η εκπομπή «Φυλές της Αθήνας» εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ με εκείνη παρουσιάστρια. Τα σκανδαλοθηρικά έντυπα και τα εθνικιστικά μπλογκ βρήκαν ξανά την ευκαιρία να τη χτυπήσουν, ανασύροντας για δεύτερη φορά τις επίμαχες φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η «προαγωγή» μιας συμβούλου υφυπουργού σε παρουσιάστρια μπορεί να προκαλέσει εύλογα ερωτήματα. Προς τιμήν της, αρνήθηκε τη θέση και με μια δημόσια επιστολή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας ακόμη και το μισθολογικό της καθεστώς.
Μετά τα γυμνά, έχει γυμνό πολιτικό λόγο
Παράλληλα, όμως, φρόντιζε να προκαλεί αρκετό ντόρο γύρω από το όνομά της, βγαίνοντας και καταγγέλλοντας τις αδικίες σε βάρος της, ακόμη και τηλεοπτικώς. «Μήπως υπερβάλλετε λιγάκι; Δεν είναι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ το κέντρο του κόσμου ούτε της Ελλάδας», τη ρώτησε κάποια στιγμή εύστοχα ο δημοσιογράφος που είχε διακρίνει τον ναρκισσισμό. Η υπερβολή είναι ένα ελάττωμα που μάλλον τη διακατέχει, όπως και η πρόκληση. Δεν εννοούμε ασφαλώς τη γυμνή φωτογράφιση, αλλά τον γυμνό πολιτικό λόγο, αυτόν που ασκεί σήμερα ως στέλεχος του ΠαΣοΚ.
Συνέντευξη στα όρια της γραφικότητας
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Αφορμή ήταν μια συνέντευξη η οποία κινείται επιεικώς στα όρια της γραφικότητας. Μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι θα θέσει βέτο στον Τσίπρα σε περίπτωση αντιμνημονιακής στροφής του ΠαΣοΚ και ότι θα μεταναστεύσει στο Παρίσι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Θα μπορούσε κανειίς να κάνει λόγο για μια επιτυχημένη επικοινωνιακά – τουλάχιστον για την ίδια – συνέντευξη.
Κάνει κακό στο ΠΑΣΟΚ
Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ από πολιτική ημιδιασημότητα βρέθηκε πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Βγήκε τόσο μπροστά, ώστε ήταν πολύ κοντά στο να αναχθεί σε Ραχήλ Μακρή του ΠαΣοΚ. Πέρα, όμως, από τη δική της εικόνα, την οποία με προβοκατόρικο τρόπο υφαίνει, υπάρχει και η εικόνα ενός κόμματος που πλήττεται από αυτά τα καπρίτσια όμορφων και οργισμένων κορασίδων. Γιατί ακόμη και αν πιστέψουμε τη μετέπειτα δική της εκδοχή, ότι επρόκειτο δηλαδή για μια χαλαρή και σε χιουμοριστικό κλίμα κουβέντα με τον δημοσιογράφο, είναι σαφές ότι ένα πρόσωπο που ασχολείται ενεργά με την πολιτική δεν πρέπει να συμπεριφέρεται ως αφελής στάρλετ που δίνει την πρώτη της συνέντευξη.
Η απόλαυση του εγωκεντρισμού
Oμως η κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δεν είναι αφελής. Αντιθέτως, μάλλον απολαμβάνει την όλη κατάσταση, αν κρίνουμε και από την πρόσφατη ανάρτησή της στο Facebook. «Πάντως το ότι με βρίζουν τόσο πολύ οι συριζοταλιμπάν επειδή είπα πως θα φύγω... δεν το καταλαβαίνω! Αν θέλουν να μείνω, θα μπορούσαν να μου το πουν με αγάπη!», έγραψε χωρίς να κρύβεται η απόλαυση του εγωκεντρισμού. Εχοντας οικοδομήσει το πολιτικό προφίλ της στα θεμέλια της πρόκλησης, αναλώνεται καθ' έξιν σε light αναλύσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σε οnline επιθέσεις σε βάρος των επικριτών της, επιστρατεύει νεωτερισμούς όπως η λέξη «εκτσογλανισμός» και πρωταγωνιστεί σε περίεργα περιστατικά. Στα πιο πρόσφατα ανήκει ο λεκτικός προπηλακισμός που δέχτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου. Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι καταγγελίες της δημοσιογράφου Δώρας Αυγέρη ότι κατά τη διάρκεια διαλείμματος στην εκπομπή της «Γεγονός» στην ΕΡΤ3, όπου ήταν καλεσμένη η Αλ Σάλεχ, επιχείρησε εκφοβισμό εναντίον της. Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για άδικες κατηγορίες.
Ας φύγει στο Παρίσι
Η κατάσταση του σημερινού ΠαΣοΚ αποδίδεται από την πληροφορία που δεν διαψεύστηκε, ότι η Αφροδίτη έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον κλειστό κύκλο συνεργατών του κ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική συνεργάτις του προέδρου ανήκει στα νέας κοπής στελέχη που είναι έτοιμα να παντρέψουν το βήμα της Βουλής με το Τwitter. Αν πάλι αποφασίσει τελικά να μεταναστεύσει στο Παρίσι, τουλάχιστον δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τα ναύλα. Στο Facebook έχει δημιουργηθεί ήδη σελίδα «Συγκέντρωση χρημάτων για τα εισιτήρια της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ». Βon voyage.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου