Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη η σύζυγος Γιακουμάτου για φοροδιαφυγή

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου,, Ελένη, καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό ο κύριος και η κυρία Γιακουμάτου, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.
Για την ίδια υπόθεση έχουν γίνει και άλλες προσαγωγές.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας. 
Πρόκειται για έναν εκ των πλέον ισχυρών βουλευτών στη ΝΔ στην Β'Αθηνών. Πρώην διοικητής του ΙΚΑ, και θεωρούμενος από τους βασικούς εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς.
Κατά πληροφορίες, εκτός από τη σύζυγο του κ. Γιακουμάτου, έχει συλληφθεί και βρίσκεται επίσης στο Αυτόφωρο και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ. 
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να συληφθούν ο αδερφός του βουλευτή, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος, η σύζυγός του (πρόεδρος του ιδρύματος κατά τον ισολογισμό του 2012) καθώς και η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας.
Ο οίκος ευγηρίας της οικογένειας Γιακουμάτου «Αγιος Χαράλαμπος Relax Palace» βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και όπως διαβάζουμε στον ιστότοπό της ιδρύθηκε πριν από περίπου 38 χρόνια.
Οπως διαπιστώνει κανείς πηγαίνοντας στη σελίδα όπου αναγράφονται οι ιατρικοί συνεργάτες του οίκου ευγηρίας πρώτο πρώτο φιγουράρει το όνομα του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου.
Η σύζυγος του κ. Γιακουμάτου είναι πρόεδρος (κατά τον ισολογισμό του 2012) του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, που ανήκει στην οικογένεια και... εξαιτίας του βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με χειροπέδες.
Η Ελένη Θεοδώρου, ή απλά Ελενα για τους δικούς της ανθρώπους έχει αποκτήσει με τον Γεράσιμο Γιακουμάτου δύο κόρες, την Ευαγγελία και την Ζωή.
Η σύλληψη της συζύγου του αλλά και η εμπλοκή του ιδίου αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την ΝΔ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου