Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο Xατζημαρκάκης «βλέπει» πρόωρες αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάρουν κάτω απο 20% στις ευρωεκλογές

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δεν αποκλείει κάθοδο του νεοϊδρυθέντος κόμματός του Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές και εξηγεί τι μπορεί να φέρει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Προς παρόν μας ενδιαφέρουν μόνο οι ευρωεκλογές, ανέφερε ο ευρωβουλευτής σε συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίαση του βιβλίου του «Παράγων Ελλάς». Ωστόσο, όπως είπε, τίποτα δεν αποκλείεται γιατί «η ζωή είναι πολύπλοκη».

Όσο για το αν οι ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν το έναυσμα για πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ. Χατζημαρκάκης απάντησε  ότι αυτό εξαρτάται από την ετυμηγορία της κάλπης, εξηγώντας: «Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% [στις ευρωεκλογές], κάτι που δεν αποκλείω, τότε δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς μια κυβέρνηση χωρίς υποστήριξη [τού λαού] πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την πορεία της».
Ερωτηθείς τι περιμένει ο ίδιος από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές,  προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μέχρι τις ευρωεκλογές θα φουντώσει τα άκρα και τα ανθελληνικά/ αντιευρωπαϊκά κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την αναμέτρηση του Μαΐου όμως, και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα -εκτίμησε- μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το τελευταίο PSI βούλιαξε».
Ο επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών σημείωσε πάντως πως ο Αντώνης Σαμαράς «έδωσε καλή εικόνα» κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Στρασβούργο, ενώ έναν καλό λόγο είχε και για τον Αλέξη Τσίπρα κρίνοντας ως θετικό το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές, αφού «ακούγεται στο εξωτερικό μία ελληνική φωνη». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έχει καλή εικόνα στον Τύπο χωρών όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου