Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πτωτικό χατ-τρικ για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τις 1.260 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με «συγκρατημένο» τζίρο που οριακά ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ.

Με έκδηλη επιφυλακτικότητα εκ μέρους των επενδυτών, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αρχικά με εναλλαγές προσήμου, σε στενό εύρος διακύμανσης, με έναν συνδυασμό επιλεκτικών τοποθετήσεων σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών τόσο στην υψηλή όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Η περιορισμένη ειδησεογραφία δεν προσφέρει στους επενδυτές κίνητρα αυξημένης συμμετοχής, σχολίαζε στο πρωινό της report η Beta Securities, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο Γενικός Δείκτης διατηρείται σε επαφή με τα υψηλά 32 μηνών.

Στο «κόκκινο» ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για το σύνολο σχεδόν των μετοχών του FTSE Large Cap, με εξαίρεση τα μικρά κέρδη των Eurobank Properties και MIG.

Στον αντίποδα βρέθηκε η Frigoglass με απώλειες άνω του 5%, πάνω από 3% υποχώρησαν οι Μυτιληναίος και Jumbo, ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 2% κινήθηκαν 7 ακόμα μετοχές, μεταξύ των οποίων οι ΕΧΑΕ, Τιτάν, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,44% στις 1.256,52 μονάδες. Κινούμενος σε εύρος 23 περίπου μονάδων, ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται έως 0,33% στις 1.279,14 μονάδες.

Το σημερινό ήταν το τρίτο διαδοχικό πτωτικό κλείσιμο για τον ΓΔ, διάστημα στο οποίο εμφανίζει αθροιστικές απώλειες 1,87%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, η συνεδρίαση έκλεισε με απώλειες 1,36% στο χαμηλό ημέρας των 194,68 μονάδων.

Την Τετάρτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 25,77 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος έκλεισε στα 73,1 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 50 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 93 υποχώρησαν και 108 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου