Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κύπρος:Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η Βουλή - Μάχη απεργών ΑΗΚ και Αστυνομίας με πέτρες και κροτίδες - Καρέ - καρέ η επεισοδιακή διαμαρτυρία των απεργών της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή - ΦΩΤΟ

- Προπηλακισμοί, ύβρεις, πέτρες και κροτίδες συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό έξω από το Κοινοβούλιο
- Απαράδεκτοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς τον Υπουργό Οικονομικών, ισχυρίζονται ότι τους απευθύνθηκε με ειρωνική χειρονομία οι απεργοί
- Τρεις τραυματίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, καταγγέλλουν χρήση ροπάλων από την Αστυνομία
- Αποκλεισμένη και χωρίς ρεύμα παρέμεινε για αρκετή ώρα η Βουλή λόγω ζημιάς σε γεννήτρια
- Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών συνεχίζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου Με επεισόδια, προπηλακισμούς, ρίψη κροτίδων και αντικειμένων, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και αποδοκιμασίες βουλευτών σημαδεύτηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή, την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών με αντικείμενο διαβούλευσης το νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών Οργανισμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές καταγγέλλοντας χρήση ροπάλων από την Αστυνομία στην προσπάθειά της να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο της Βουλής.

Τα πνεύματα στη Βουλή ηρέμησαν μετά τις 12 το μεσημέρι, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν και τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών να συνεχίζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου, όπου μεταφέρθηκαν οι συμμετέχοντες νωρίτερα, από φόβο μην εισέλθει το εξαγριωμένο πλήθος στον ισόγειο χώρο όταν οργισμένοι απεργοί της ΑΗΚ πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας..

Πιο πριν οι διαδηλωτές είχαν αποδοκιμάσει εν χορώ βουλευτές, φωνάζοντας «πουλημένοι», αλλά και με συνθήματα υβριστικού περιεχομένου. Οι απεργοί έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και βρέθηκαν στον περίβολο του Κοινοβουλίου. Εκεί έσπασαν τα τζάμια της πλαϊνής εισόδου, με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Αποδέκτης απαράδεκτων ύβρεων έγινε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατά την προσέλευσή του στη Βουλή. Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές ισχυρίζονται πως ο Υπουργός προέβη σε κάποια ειρωνική χειρονομία προς το μέρος τους, γεγονός το οποίο τους εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο.

Να σημειωθεί πως υπήρξαν προπηλακισμοί και κατά δημοσιογράφων από τους διαδηλωτές, με την «κατηγορία» ότι δεν δίνουν βήμα στους εργαζομένους της ΑΗΚ.

Στα παρατράγουδα, περιλαμβάνεται και η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που φέρεται να οφείλεται από ζημιά που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος. Το γεγονός εγκλώβισε μέσα στο κτίριο Βουλευτές και υπαλλήλους, αφού οι ηλεκτρικές πόρτες κλείδωσαν αυτόματα. Άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, βρίσκονται μέσα στη Βουλή προκειμένου να τους προστατεύσουν από τυχόν είσοδο των οργισμένων διαδηλωτών. Ουσιαστικά, για αρκετή ώρα, η Βουλή παρέμεινε αποκλεισμένη, καθώς ουδείς μπορούσε να εισέλθει ή εξέλθει από το κτίριο

Νωρίτερα...

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στη σημερινή συνεδρία, στην οποία κλήθηκε να παραστεί εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, θα συζητηθεί το θέμα της μονιμότητας των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, υπό το φως γνωμοδότησης της Εισαγγελίας, καθώς και οι τροπολογίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων.

Το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ, όπως είχε δηλώσει ο ΥΠΟΙΚ, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί πριν τις 5 Μαρτίου, που τερματίζεται η διορία για τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Την ώρα της συνεδρίας, εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Καρέ - καρέ η επεισοδιακή διαμαρτυρία των απεργών της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή - ΦΩΤΟ
Προπηλακισμοί, ύβρεις και γιουχαϊσματα κατά βουλευτών, ρίψη κροτίδων, πέτρες, συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομικών Δυνάμεων σημάδεψαν τη διαμαρτυρία των απεργών της ΑΗΚ έξω από τη Βουλή, ενώ συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών με αντικείμενο διαβούλευσης το νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποιήσεων των Ημικρατικών Οργανισμών. Δείτε ΦΩΤΟ από την επεισοδιακή διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΑΗΚ που ξεκίνησε περίπου στις 9 π.μ. και κράτησε μέχρι λίγο μετά τις 12 μ., όταν τα πνεύματα ηρέμησαν με την αποχώρηση των διαδηλωτών.


























Πηγή ΦΩΤΟ: ΚΥΠΕ

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου