Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ξανά στους δρόμους οι Τούρκοι - Αυτή τη φορά για το ίντερνετ

Η προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης να ελέγξει διαδίκτυο προκάλεσε ανεξέλεγκτη βία στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην πλατεία Ταξίμ το βράδυ του Σαββάτου.
 
Οι συγκεντρωμένοι, που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου νόμου έστησαν οδοφράγματα και πετούσαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και σφαίρες καουτσούκ.
 
Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, ενώ τραυματίστηκε ένας φωτογράφος. Η αστυνομία αναφέρει βανδαλισμούς σε δεκάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.
 
Οι ομάδες της αντιπολίτευσης είχαν κάνει έκκληση στους πολίτες να διαδηλώσουν κατά του νέου αυτού νόμου, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει από νωρίς την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ.
 
Αυτή τη φορά οι Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους εξαιτίας των τροποποιήσεων του νόμου που ενισχύουν τον κυβερνητικό έλεγχο στο διαδίκτυο, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες χωρίς να έχουν εκ των προτέρων δικαστική εντολή.
 
Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρείες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες του Ίντερνετ να αποθηκεύουν για διάστημα δύο ετών τα δεδομένα από τις σελίδες που έχει επισκεφτεί κάθε χρήστης.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε την Τουρκία για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στο Διαδίκτυο, προτρέποντάς την να αναθεωρήσει και να συμμορφωθεί με τα πρότυπα της ΕΕ, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα επιβληθεί «λογοκρισία» στο Ίντερνετ, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτός ο νόμος καθιστά πιο ασφαλή τη χρήση του Διαδικτύου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου