Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι Αμερικάνοι συγχαίρουν τον Αναστασιάδη για την συμφωνία με τους Τούρκους!! Καταλάβατε...

Με θερμά λόγια για την Κύπρο ως εταίρο των ΗΠΑ εκφράστηκε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Επί του θέματος αναμένεται αργότερα ανακοίνωση από το Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πηγή στην Ουάσιγκτον, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ικανοποίησή του για την Κυπριακή Δημοκρατία ως εταίρο κλειδί σε μία ζωτική περιοχή.Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ στην εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο στην προώθηση των αμοιβαίων συμφερόντων και προσβλέπει στη διερεύνηση νέων ευκαιριών για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Κύπρου και της ανάπτυξης και να φέρει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στο νησί και στην περιοχή.

Τέλος ο Αντιπροέδρος Μπάιντεν υπογράμμισε την αταλάντευτη αμερικανική υποστήριξη σε μία δίκαιη και διαρκή διευθέτηση για την επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και προσβλέπει σε επιτυχή έναρξη των υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών συνομιλιών στις προσεχείς ημέρες και ενθάρρυνε δημιουργικές σκέψεις σε τρόπους για τη βελτίωση των προοπτικών για την επιτυχία.

Η τελευταία αναφορά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παραπέμπει στις συνομιλίες που είχαν το Σεπτέμβριο οι κ.κ. Μπάιντεν και Αναστασιάδης, όπου συζητήθηκε σε έκταση η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ΜΟΕ και το Βαρώσι.

ΠΗΓΗ sigmalive ΚΑΙ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου