Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Επιασε" και τις 1.360 μονάδες ο ΓΔ, κέρδη 17% από την αρχή του έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κλείσιμο πάνω από τις 1.360 μονάδες σημείωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης της Λεωφόρου Αθηνών, που αποτελεί την υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τα μέσα Μαΐου του 2011.

Αν και η αγορά κινήθηκε επιφυλακτικά στο πρώτο τρίωρο των συναλλαγών, με εναλλαγές προσήμου και ήπια διακύμανση, το αγοραστικό ενδιαφέρουν σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και η ανοδική αντίδραση στις τράπεζες μετά από 4 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις (για τον κλαδικό δείκτη), έδωσαν ώθηση στον ΓΔ προς νέα υψηλά 34 μηνών.

Από την εγχώρια ειδησεογραφία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και νέα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις που «τρέχουν».

Το σύνολο σχεδόν των μετοχών του FTSE Large Cap έκλεισε με θετικό πρόσημο, με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας που με νέο «άλμα» βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα επίπεδο των 4 ευρώ, και «μετράει» συνολικά τριήμερα κέρδη 17,75%.

Με σημαντικά κέρδη ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Frigoglass, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Σε αρνητικό έδαφος, στην σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ολοκλήρωσε μόνο η μετοχή της FF Group, με απώλειες μικρότερες του 1%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ενισχυμένος 1,62% στις 1.360,37 μονάδες και πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας. Πλέον τα συνολικά κέρδη του ΓΔ από την αρχή του έτους διαμορφώνονται σε 17,00%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, όπου πτωτικά κινήθηκε μόνο η μετοχή της Attica Bank (-1,09% στα 0,182 ευρώ), τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,56% με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας των 195,11 μονάδων. Με τον τρόπο αυτό «έσπασε» ένα τετραήμερο πτωτικό σερί με αθροιστικές απώλειες 6,06% για τον δείκτη.

Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 50,55 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 122,24 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του ταμπλό 92 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 51 υποχώρησαν και 109 έκλεισαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου