Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αλήθειες και ψέματα γύρω από την... κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών

Αλήθειες και ψέματα γύρω από την... κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών
Ιστοσελίδα μετέδωσε ότι δύο αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αναγνωριστικά εναέρια οχήματα) καταρρίφθηκαν επάνω από την Κριμαία.
Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με μια «είδηση» που θέλει δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταρρίφθηκαν στην Κριμαία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η εν λόγω πληροφορία μεταδόθηκε αρχικά από το Novosti Kryma (News of Crimea).
«Τα αμερικανικά αεροσκάφη (το ένα μικρό τακτικής αναγνώρισης και το άλλο μεγαλύτερης, αναφέρεται ως δικινητήριο, πιθανότατα Global Hawk) καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά βλήματα και από βολές αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων στην περιοχή όπου βρίσκεται το σημείο ελέγχου Turetsky Val. Η αντιαεροπορική άμυνα της Κριμαίας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού», ανέφερε η ανάρτηση.

Αν και αρχικά ήταν λίγοι εκείνοι που εξέλαβαν ως πραγματικό το γεγονός, όλα άλλαξαν όταν η "Φωνή της Ρωσίας" προχώρησε στην αναδημοσίευση της είδησης.
Από εκείνη την ώρα δεκάδες sites και blogs – περιορισμένης έως ελάχιστης αξιοπιστίας – θεωρούν ως πραγματικό το γεγονός και προχωρούν σε αναπαραγωγή του.
Ωστόσο πλέον η είδηση από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο «Voice of Russia» δεν υπάρχει online και το αποτέλεσμα που βγάζει στην Google κλικάροντάς το οδηγεί σε μια άλλη ανάρτηση που αφορά στην εξαφάνιση του Boeing 777.
Σενάρια συνομωσίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – και σε ελληνικές ιστοσελίδες – κάνουν λόγο για σκόπιμη εξαφάνιση της είδησης από την πλευρά της Ρωσίας με σκοπό να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Αν και καμία σοβαρή πηγή δεν επιβεβαιώνει το γεγονός, εκτιμάται ότι ακόμη και αν ισχύει η είδηση της πτώσης αεροσκαφών, θα πρόκειται σαφώς για ουκρανικά και όχι για αμερικανικά.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου