Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

BILD: ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ (ΣΥΡΙΑ)

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π,  
Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

 Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: OI 300  TΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
 
O Γερμανικός τύπος δείχνει να βγαίνει από λήθαργο. Η κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί. Τόσο η BILD  όσο και το γερμανικό FOCUS (25-26/02/14) με εκτενή δημοσιεύματα αναφέρονται στην ανατριχιαστική φωτογραφία όπου Γερμανός υπήκοος τζιχαντιστής εμφανίζεται να κραδαίνει κομμένο κεφάλι.Την φωτογραφία ανακάλυψαν ερευνητές του Διεθνούς Κέντρου Μελετών για την ριζοσπαστικοποίηση στο  King College του Λονδίνου που διευθύνει ο Γερμανός καθηγητής   Peter Neumann.
Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί επί τούτου μπροστά από μια στήλη.Στην αναθηματική στήλη αναγράφεται εμφανώς το όνομα της πόλης.Πρόκειται για την πόλη της βορειοδυτικής  Συρίας ” Azaz ” που βρίσκεται στα σύνορα με Τουρκία.Κατά καιρούς αντίστοιχες εικόνες φρίκης προήλθαν από την ίδια περιοχή. Στη βάση της στήλης αναφέρεται εκ νέου “Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  Azaz” .Η πόλη θεωρείται ορμητήριο των  ανταρτών.Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, τα θύματα προέρχονται από τον FSA και το κουρδικό PKK.Μέλη τους σκοτώθηκαν από ισλαμιστές της αντιπολίτευσης.Οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές υπολογίζονται σε 2000.
O θηριώδης αποκεφαλιστής ταυτοποιήθηκε. Προέρχεται από την περιοχή της Ρηνανίας, Βόρειας Βεστφαλίας.Είναι ο γερμανός υπήκοος  Mustafa K. από το  Dinslaken (67.300 κατοίκων) ο οποίος εθεάθηκε στο  Internet να κραδαίνει ένα αιμόφυρτο κομμένο κεφάλι.Πρόκειται για ένα γενειοφόρο νεαρό άνδρα που μειδιά σαρδόνια στην κάμερα ενώ επιδεικνύει το λάφυρό του!
Η εφημερίδα  ”Bild” αναφέρει ότι ο  Mustafa K. είναι ένας από τους 300 και πλέον Γερμανούς που συμμετέχουν στον “Iερό Πόλεμο” στη Συρία, στο πλευρό της συριακής “αντιπολίτευσης”.
“Η εικόνα λέει πολλά για την βάρβαρη νοοτροπία του  Mustafa K. “, σχολίασε στην εφημερίδα ένας  από τους τους ανθρώπους των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας. Οι γερμανικές αρχές αρχειοθέτησαν  την φωτό για να επαληθεύσουν την δράση του. Άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι στο επίμαχο  πλάνο υπάρχουν και δύο παιδιά.
Φωτο από Βild
Φωτο από Βild
Η Bild (26.02.2014) χαρακτηρίζει την φωτογραφία ως “αδιανόητης φρικαλεότητας”.Από το πρόσωπο του νεκρού τρέχει αίμα, τα βλέφαρά του είναι κλειστά.Στη βάση του αναθηματικού οβελίσκου εναποτέθηκαν ακόμη τρία κεφάλια και μέλη ανθρώπινου σώματος που έχει υποστεί ακρωτηριασμό. Σώμα δίχως χέρια και κεφάλι..Πιο πέρα κάποιοι άλλοι μαχητές κάνουν έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο.Η εφημερίδα αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι ανήλικοι γερμανοί καταφθάνουν στη Συρία για τζιχάντ.
Στο Dinslaken  δραστηριοποιείται ανάλογη ομάδα και ο  Mustafa K. ανήκει στον πυρήνα της συνοικίας  Lohberger.Η συνοικία αυτή ισλαμοκρατείται.Είναι μια κλασική περιοχή μεταναστών.Το 40% των  6.000 κατοίκων της είναι τουρκικής καταγωγής.Υπάρχουν 2 επίσημα τζαμιά και πολλές Τουρκικές Πολιτιστικές Ενώσεις, κάτι σύνηθες στη Γερμανία.Μέχρι τώρα,έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 7 Γερμανών Τζιχαντιστών στη Συρία. Επίσης, στο Internet  είχε κυκλοφορήσει βίντεο όπου άλλος ένας νεαρός Γερμανός από το  Dinslaken καλεί σε “Ιερό Πόλεμο” στη Συρία.Πρόκειται για τον  Philip B. Με το ψευδώνυμο ” Abou Oussama ” . Πριν να φύγει για τη Συρία δούλευε σε διανομή πίτσας στο  Voerde – Möllen ( 3.140 κατοίκων) .
Στο βίντεο εμφανίζεται να λέει: «Ονομάζομαι Abou Oussama και είμαι από τη  Γερμανία.Εδώ και 4 χρόνια έγινα μουσουλμάνος.Πήγα στη Συρία και συμμετέχω στο Τζιχάντ  “.
Ο ” Abou Oussama  ” συντονίζει την κάθοδο των Γερμανών Τζιχαντιστών στη Συρία και σχετίζεται με τον  Mustafa K.
Η φωτογραφία αλιεύθηκε στις  17 Φεβρουαρίου στο profil του Facebook του Philippe B. Με το ψευδώνυμο” Abou Oussama “.Στην ίδια σελίδα ο Oussama  έχει αναρτήσει φωτογραφίες  με τον  Mustafa K. να είναι περιτριγυρισμένος από παιδιά. Ο τελευταίος χαμογελά στην κάμερα και δηλώνει : “Αγαπάμε τα παιδιά και τα παιδιά μας αγαπούν  ! ”
Στο profil του στο Facebook ο Philippe B. έχει  logo  τη φράση: « Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να με κρίνει “.Οι 2 τζιχαντιστές για τις γερμανικές αρχές είναι ύποπτοι ότι ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου στη Συρία.
Οι δυο τους είναι μέλη της οργάνωσης ΙSIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής) . Η σαλαφιστική (από σαλάφ -πρόγονος των γουαχαμπιστών της Σαουδικής Αραβίας)  οργάνωση αποτελεί δίκτυο της Al -Qaïda και πολεμάει τις κυβερνήσεις Ιράκ και Συρίας. Η οργάνωση χαρακτηρίζεται ως ανελέητη. Η Διεθνής Αμνηστία στα μέσα Δεκεμβρίου του  2013 , δημοσιοποίησε έκθεση για τις δραστηριότητες της εν λόγω οργάνωσης στη Συρία. Διευκρινίζει ότι η οργάνωση διατηρεί μυστικές φυλακές στη Συρία όπου οι κρατούμενοι βασανίζονται συστηματικά,μαστιγώνονται και οι πολιτικοί τους αντίπαλοι πολλές φορές εκτελούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της  BILD, η ISIS διαθέτει στρατόπεδα τρομοκρατών όπου παιδιά εκπαιδεύονται  στο τζιχάντ.Μέλη της ευθύνονται για πολλές επιθέσεις καμικάζι αυτοκτονίας. “Η αντιπολίτευση όλο και περισσότερο ισλαμοποιείται”, συμπεραίνει η εφημερίδα . “Υπό την επιρροή της Al-Qaïda θέλουν να εγκαθιδρύσουν ισλαμιστική θεοκρατία. O πόλεμος στη Συρία ελκύει ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές από όλον τον κόσμο.Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούν οι ΗΠΑ 7.000 τζιχαντιστές από 50 συνολικά χώρες δραστηριοποιούνται στο συριακό έδαφος”.
Πηγές: ΒΙLD (25-26/02/14),FOCUS, Sat 1 NWR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου