Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Λήγει σήμερα η διαθεσιμότητα για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

ΟΛΜΕ: Νέα συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο ΠαιδείαςΣχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αίτημα «δουλειά για όλους».

Και αυτό, αν και αρχίζει από τη Δευτέρα η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση 1.044 σχολικών φυλάκων, αλλά και περίπου 200 «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών εκ των 670 που βρίσκονται «στον αέρα».


Με την εκπνοή του οκταμήνου διαθεσιμότητας (Σάββατο 22 Μαρτίου), 1.044 σχολικοί φύλακες που δεν επανατοποθετούνται σε νέες θέσεις οδηγούνται στην έξοδο.

Όμως, κάποιοι εξ αυτών έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή με κύριες αγωγές και παραμένουν στην εργασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, μέλη της ΟΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το καθεστώς της διαθεσιμότητας που λήγει σήμερα, Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται σε απεργία διαμαρτυρόμενη κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.

Ταυτόχρονα σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής».

Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι από τους συνολικά 1.845 εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, αντιμέτωποι με απόλυση είναι πλέον 200 εξ αυτών.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υποστήριξε ότι καταβάλλεται η ύστατη προσπάθεια προκειμένου να μην απολυθούν εκπαιδευτικοί.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου