Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Είσαι Σύγχρονος Δούλος(Βίντεο)

Σύγχρονοι δούλοι- σκλάβοι: Πώς είναι να δελεάζεσαι από μια δουλειά και να παγιδεύεσαι σε καταναγκαστική ζωή. Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι η δουλεία έχει καταργηθεί και δεν υπάρχουν πια σκλάβοι;
Πιστεύεις βλέποντας το έργο που σου πλασάρουν «12 χρόνια σκλάβος» ότι αυτό τελείωσε και λες τρομαγμένος κι ανακουφισμένος  «ευτυχώς η δουλεία καταργήθηκε» !!! Χα τρις για δες τα βίντεο πιο κάτω -αν μπορείς, που αμφιβάλλω- και δώσε και μια ματιά γύρω σου, αν κι όταν ξεστραβωθείς από την ύπνωση που σε έχουν ρίξει, το σχολείο σου,  οι πολιτικοί σου, η τηλεόραση και η εκκλησία σου. Η δουλεία δεν σταμάτησε ποτέ, άλλαξε περιτύλιγμα για να ταιριάξει με την εποχή.[1] Πως λέμε να αλλάξουμε κουρτίνες στο σπίτι για να ταιριάζουν με την εποχή. Ούτε το σπίτι αλλάζει, ούτε οι κάτοικοι του, ούτε η ουσία του πράγματος, απλά αλλάζει η αίσθηση και η αντίληψη για το σπίτι, σχετικά με το θέμα κουρτίνες.
Το ίδιο συμβαίνει και με την σύγχρονη δουλεία. Είτε την νόμιμη –δημόσιος ή ιδιωτικός δούλος- είτε με την παράνομη –δούλοι σεξουαλικοί ή απλοί σκλάβοι- Η μόνη διαφορά είναι ότι τους μεν νόμιμους, τους εκμεταλλεύεται το επίσημο καταστημένο με την συμφωνία τους και τους αποκαλεί υπαλλήλους. [4] Τους δε, τους εκμεταλλεύεται  το παράνομο καταστημένο «χωρίς την συμφωνία» τους και τους αποκαλεί απλά  δούλους. Τώρα τα κοινά και οι διαφορές και τις δύο περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανή.

Άλλωστε ο πολύς Αβραάμ Λίνκολν ο απελευθερωτής ο τροπαιούχος, είχε δηλώσει ότι «αν μπορούσε να έχει τους σκλάβους της Νότιας Αμερικής χωρίς να χρειαστεί να κάνει πόλεμο και χωρίς να ελευθερώσει κανέναν θα το έκανε ευχαρίστως» απλά χρειαζόταν μια επίφαση, η δήθεν απελευθέρωση των μαύρων ήταν απλά μια Αγκιτάτσια, [2] μοιράζουν και μερικά κίτρινα γυαλιστερά αγαλματίδια και το χάφτεις αμάσητο ! Ξεχνώντας πως ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Οι Ινδιάνοι που δεν το ήξεραν βλέπεις τι έπαθαν.
Αυτό που είναι πραγματικά αστείο είναι οι αφίσες στους δρόμους και οι απαιτήσεις των απεργούντων από την δουλεία που γράφουν:
«Δίκιο είναι το δίκιο του δούλου»
«Δικαίωμα στην δουλεία»
«Απαιτώ να με κάνεις δούλο»
«Σε κίνδυνο χιλιάδες δούλοι να μείνουν χωρίς δουλεία»
«Προσοχή οι δικοί μας δούλοι μεταναστεύουν, να μείνουν στον τόπο τους»
«Πανελλαδική στάση δουλείας»
«Λέμε όχι στις απολύσεις των δούλων»
«Αυτοοργάνωση στους χώρους της δουλείας»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις νέες απαιτήσεις των δημοσίων δούλων»
«Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των απεργούντων δούλων τότε θα … μπλα μπλα»
«Νέες θέσεις δουλείας υπόσχεται η κυβέρνηση»
«Δώστε στα παιδιά μας θέσεις δουλείας»
Όταν με ρωτάνε οι σύγχρονοι δούλοι τι δουλειά κάνω, τους απαντώ … είμαι αργόσχολη και γελάω με την έκφραση τους. Κανένας δούλος δεν ξέρει ότι, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Μυθάων,
Αργόσχολος < άργος + σχόλη = λαμπερός + νωχελίζειν>
Ανάλυση ή μάλλον χαόλυση. Τι είναι σταθερά λαμπερά νωχελικό και βρίσκεται πάντα ψηλά; Συνεπώς, προϋπόθεση σοφίας (= ιπτασθαι εις ανωτερας πνευματικας σφαιρας) αποτελεί, να είσαι η σημερινή βρισιά «είσαι αργόσχολος». Όλοι οι άξιοι λόγου φιλόσοφοι ήταν αργόσχολοι κι όχι δούλοι.
Φαντάζομαι τον Σπάρτακο π.χ. να μπορούσε να δει τους σύγχρονους δούλους, μετά από το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία τους  … γέλιο που θα έριχνε !!! [5-8]

Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι εγκλωβισμένοι σε καταναγκαστική δουλειά, σε δουλεία σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO, ενώ προπαγανδιστικά [3] και δόλια το αποκαλούν «εργασία»
Ο Διεθνής Οργανισμός Δουλείας (Εργασίας) έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδεικτικό animated βίντεο για να «μιλήσει» για το φαινόμενο. Δείτε το κάτω. Από τα 21 εκ. ανθρώπων που παγιδεύονται σε καταναγκαστική δουλειά-δουλεία (ένας τόνος αλλάζει) τα 11,4 εκ. είναι γυναίκες και τα 9,5 εκ. άνδρες.
Προς το παρόν η Επιτροπή δεν συγκεντρώνει δεδομένα για την εμπορία ανθρώπων, αλλά στηρίζεται στις πληροφορίες που παρέχονται από την Europol, από τις διεθνείς οργανώσεις, τις ΜΚΟ και σε ορισμένες περιπτώσεις από τα κράτη μέλη. Συνεπώς, τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται κατ’ αυτό τον τρόπο δεν επαρκούν για να γίνουν συγκρίσεις και να αντληθούν αξιόπιστα συμπεράσματα. Η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο για 3.600 διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις στην επικράτεια της ΕΕ και 880.000 θύματα καταναγκαστικής δουλειάς και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των ανθρώπων που εξωθούνται σε καταναγκαστική δουλειά  αυξάνεται διαρκώς σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ περισσότερο ευάλωτοι σε αυτή είναι οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, και κυρίως γυναίκες και παιδιά. Από τους 880.000 «σύγχρονους σκλάβους» της Ευρώπης, 270.000 εξωθούνται με τη βία στην πορνεία. Τα θύματα συνήθως δελεάζονται με προτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις συνθήκες που καλούνται στην πραγματικότητα να αντιμετωπίσουν. Μεταφέρονται με τη βία σε τρίτες χώρες και κρατούνται υπό συνθήκες σκληρής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με την περσινή έκθεση της Επιτροπής, το 62% των θυμάτων trafficking εξωθούνται στην πορνεία, το 25% στην καταναγκαστική δουλειά, ενώ ένα 14% χρησιμοποιείται για εμπορία οργάνων, για λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες ή αφορά την πώληση μικρών παιδιών. Τα περισσότερα θύματα από χώρες εντός της ΕΕ κατάγονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ από χώρες εκτός της ένωσης η πλειοψηφία των θυμάτων κατάγονται από την Κίνα και τη Νιγηρία.
Στα 202 εκατ. οι επίσημοι άνεργοι παγκοσμίως: Πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Δουλείας (Εργασίας) είχε δημοσιεύσει τα στοιχεία της τελευταίας του έρευνας σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως έφτασε τα 202 εκατομμύρια το 2013. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση στην ανεργία των νέων.
Στην έκθεση του ILO για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης το 2014 αποκαλύπτεται επίσης ότι η ανάπτυξη του τομέα της απασχόλησης παραμένει αδύναμη και ότι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως μεταξύ των νέων, όπως και ότι πολλοί αποθαρρημένοι εργαζόμενοι (23 εκατομμύρια) παραμένουν εκτός αγοράς δουλειάς.
Με τον σημερινό ρυθμό, 200 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις δουλειάς θα έχουν δημιουργηθεί ως το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του ILO. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι κατώτερος από αυτόν που απαιτείται για να απορροφηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των νεοαφιχθέντων στην αγορά δουλειάς. Σχεδόν 74,5 εκατομμύρια άνθρωποι της ηλικιακής ομάδας 15-24 ετών είναι άνεργοι και το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων ανήλθε σε 13,1% το 2013, δηλαδή είναι σήμερα το υπερδιπλάσιο του ποσοστού της ανεργίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες παγκοσμίως.
Η παγκόσμια ανάκαμψη των αγορών δουλείας αναχαιτίζεται από ένα έλλειμμα στην παγκόσμια ζήτηση. Σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες, οι δραστικές μειώσεις των δημοσίων δαπανών και οι αυξήσεις των φόρων εισοδήματος και των φόρων κατανάλωσης βαραίνουν πολύ τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνει τέλος στην έκθεσή του ο διεθνής Οργανισμός.

Money Money Money
Στο Money Masters αναφέρονται τα ονόματα των τραπεζιτών που μέσα από διαρκείς απάτες εις βάρος της ανθρωπότητας κατάφεραν να ελέγξουν την δημιουργία του χρήματος παγκοσμίως. Αυτές οι απάτες περιγράφονται ακριβώς στο ντοκιμαντέρ αυτό. Κανονικά όλα τα κανάλια στην Ελλάδα θα έπρεπε να παίζουν το ντοκιμαντέρ αυτό για να μην τολμήσουν οι διεθνείς αυτοί τοκογλύφοι να μας ζητούν δεκάδες φορές περισσότερα λεφτά απ’ αυτά που μας έχουν δανείσει. Όπως είπε και ο Νίκος Γεωργαντζής, επιστήμονας των Οικονομικών της Συμπεριφοράς σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hellenic Nexus:   
«Ίσως ένας μέρος της κρίσης να οφείλεται στην παράλειψή μας να μορφώσουμε τους νέους οικονομολόγους σε θέματα «Ηθικής Οικονομίας» Η αλλαγή που μπορούν γενικά να επιφέρουν τα οικονομικά ως επιστήμη εξαρτάται απ’ την ικανότητά μας να επανακτήσουμε την ιστορική μας σχέση με την ηθική φιλοσοφία.»
Αν δηλαδή το μόνο με το οποίο ασχολούμαστε σε οικονομικό επίπεδο είναι το κέρδος μιας τράπεζας ή επιχείρησης με οποιοδήποτε τρόπο, τότε είναι σίγουρο ότι θα πέσουμε θύματα απατεώνων μιας και ολόκληρο το σύστημα στηρίζεται στην απάτη.
Σχετικά με τον εκδότη του Money Masters: Ο Patrick S. J. Carmack άσκησε εταιρικό δίκαιο και είναι πρώην Δικαστής Διοικητικού Δικαίου της πολιτείας της Οκλαχόμα καθώς επίσης και μέλος του Αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι ο συντάκτης του βίντεο «Οι Άρχοντες των Χρημάτων» ή «Αργυραμοιβοί».
***
***

Παραπομπές για μελέτη:
[1] Σπάρτακος Ο Θρυλικός Επαναστάτης
[2]Προπαγάνδα – Αγκιτάτσια
[3] Περί Προπαγάνδας
[4] Η Φυλή των Υπαλλήλων
[5] Δοκίμιο Περί Ανθρώπινης Βλακείας του CIPOLLA CARLO
[6] Βλάκες, Ήλιος, SOHO και το λουρί της μάνας
[7] ΕΓΩ Σιγουρα Θα Την Βολεψω !!!
[8] η ανθρώπινη βλακεία είναι η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου!
[9] «Άκου, Κοινέ Ανθρωπάκο»
****

ΠΗΓΗ terrapapers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου