Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τάταροι, Τούρκοι και Τσέτσενοι στην πρώτοι γραμμή κατά της ανεξαρτησίας της Κριμαίας

ukraina_turkeyΔ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

ΣΚΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΑΤΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΦΩΝΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

Τα ουκρανικά μέσα της Κριμαίας και ιδιαίτερα το Nahnews.ua στην στήλη Νέα του Karkhov καθησυχάζουν τους Τουρκόφωνους Τατάρους της περιοχής για το ενδεχόμενο προσάρτησης της χερσονήσου στη Ρωσία ή για ανεξαρτητοποίησή της υπό τη ρωσική αιγίδα.  Συγκεκριμένα αναφέρουν:  “Σε περίπτωση υλοποίησης του σεναρίου απόσχισης μέρους της Ουκρανίας, η Τουρκία θα αξιώσει την Κριμαία”. 
Eπιχειρηματολογούν ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καιναρτζί (Küçük Kaynarca) στς  19 Απριλίου του 1783, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να θέσει αξίωση για την χερσόνησο της Κριμαίας σε περίπτωση που ένας τρίτος επιχειρήσει την κατοχή της  ή σε περίπτωση που η Κριμαία έχει την πρόθεση να κυρήξει την ανεξαρτησία της”, όπως γράφει και ο Nerdun Khadzhyoglu  στην Hurriyet.

Yποστηρίζουν ότι αυτή τη φορά δεν κυβερνά ο Turgut Ozal που το 1991 μετά την πτώση της ΕΣΣΡ, αρκέσθηκε στη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Ταταρικής μειονότητας στην Κριμαία. 
Το ουκρανικό άρθρο προβαίνει ακόμα και σε απειλές σε περίπτωση απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία , αναδημοσιεύοντας το προκλητικό κείμενο της τουρκικής εφημερίδας:
Αν οι αρχές της Κριμαίας επιχειρήσουν την ανεξαρτητοποίησή της, και αν η Ρωσική Ομοσπονδία πάρει οποιαδήποτε απόφαση ανανώρισής της, τότε ένα πράγμα να ξέρουν: δε ζούμε πια στο 1944 όπου η φτωχή -παραπεταμένη Τουρκία φοβούμενη τον Στάλιν, παρακολουθούσε σιωπηλή τους εκτοπισμούς των Τούρκων του Καυκάσου και της Κριμαίας…Ο ρωσικός στρατός μετά βίας κατάφερε να κερδίσει τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008. Τώρα θα μπορεί να αντιμετωπίσει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου που είναι το ΝΑΤΟ; Αν θέλει μπορεί να το πιστεύει. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να συνειδητοποιήσει ένα πράγμα: Αντίθετα από τους μανιακούς της Ειρήνης Ευρωπαίους, ο Τουρκικός λαός δεν κανένα συνειδησιακό πρόβλημα στη χρήση στρατιωτικής βίας”.
Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας Mustafa Cemil
Ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας Mustafa Cemil
To δε απόλυτα Τζιχαντιστικό ειδησεογραφικό site kavkaz center.com που αναγνωρίζει επίσημα την θυγατρική της Al Qaida σε Λίβανο και Συρία, Jabhat Al Nosra  και τον παγκοσμίου φήμης αποκεφαλιστή/ηγέτη της Τσετσενίας , Εμίρη Al Chichan, φιλοξενεί σε σημερινό άρθρο τις απόψεις του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας, Mustafa Cemil.
Σύμφωνα με αυτόν, τα   Majlis,δηλαδή τα τοπικά ταταρικά “κοινοβούλια” των Τατάρων της Κριμαίας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να διαπραγματευθούν με τις “παράνομες αποσχιστικές αρχές της Κριμαίας”.
ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της Κριμαίας Aksenov
ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της Κριμαίας Aksenov
Να θυμίσουμε ότι το κοινοβούλιο της επαρχίας της Κριμαίας εξέλεξε στις 28/02/14 τον δικό του Πρωθυπουργό    Sergei Aksenov και ψήφισαν ακόμη και διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί της ανεξαρτητοποίησης της Κριμαίας στις 25/05/14, την ίδια ημέρα που οι αρχές του Κιέβου θα εκλέγουν το νεό Πρόεδρο της Ουκρανίας (Ria Novosti).
 Από σημερινά επεισόδα στο Karkhov ,μεταξύ ρωσόφωνων και τουρκόφωνων φωτο Hromadske tv
 Από σημερινά επεισόδα στο Karkhov ,μεταξύ ρωσόφωνων και τουρκόφωνων φωτο Hromadske tv


Ο Mustafa Cemil δηλώνει ότι οι Τατάροι της Κριμαίας έχουν ήδη σχηματίσει   παραστρατιωτικές μονάδες :
“Τα Majlis, θα πολεμήσουν ακόμα και αν χρειασθεί να εμπλακούν σε βίαια αντιπαράθεση με τους εισβολείς. Τώρα οργανώνουμε μονάδες μαχητών των Τατάρων της Κριμαίας που είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη”.
“Αυτές οι μονάδες θα οπλισθούν από τις κρατικές αρχές της Ουκρανίας και θα ενταχθούν στην αστυνομία ή στον στρατό. Έτσι θα πάρουν όλον τον απαραίτητο οπλισμό. Ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αυτήν τη συμφωνία”.
To Ria Novosti αναφέρει ότι οι Τάταροι ενεπλάκησαν σε επεισόδια με τους ρωσόφωνους έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας  στη Συμφερούπολη προκειμένου να ανασταλούν οι εργασίες του.
1011102_632644856782964_866985745_nΗ Pravda Today σε σημερινό της άρθρο αναφέρει ότι το ζεύγος των καταζητούμενων Τσετσένων τζιχαντιστών Abubakar Magomadov και Zulikhan Magomadova έχουν έρθει στην Ουκρανία από τις 24 Νοεμβρίου του 2013 για να συμμετάσχουν στις ταραχές και για να πραγματοποιήσουν τις βίαιες επιθέσεις κατά της αστυνομίας και φιλοκυβερνητικών.
Αποτελεί πλέον κοινό τόπο το γεγονός ότι σε αυτόν τον βίαιο και παραστρατιωτικό “εκδημοκρατισμό” της Ουκρανίας , υπήρξε υπόγεια συνεργασία μεταξύ πολύπειρων διεθνών Τζιχαντιστών, νεοφασιστικών γηγενών στοιχείων και πολιτικών συμφερόντων Ε.Ε. και ΗΠΑ. Μια ανίερη συμμαχία που σπαράσσει καθημερινά την πολύπαθη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου