Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πάτρα: Τελετή Λήξης του Καρναβαλιού με καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου με τη μορφή Μέρκελ – Χιλιάδες πυροτεχνήματα στον ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)


Από το patrastimes.gr

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 πέρασε στην ιστορία με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων στο Μώλο Αγ. Νικολάου.

Η Τελετή Λήξης  σφράγισε τη φετινή μεγάλη γιορτή της Πάτρας και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της επόμενης. Το κοντέρ της καρναβαλικής «τρέλας» άρχισε να μετρά αντίστροφα για το Πατρινό Καρναβάλι του 2015.

Παρουσιάστρια της τελετής λήξης ήταν η Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία υποδέχτηκε τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα.

Στη σκηνή βρέθηκαν δυο τραγουδιστές που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά με επιτυχία στην Πάτρα, η Ευδοκία Ράπτη και ο Παντελής Καστανίδης,  ζεσταίνοντας το κλίμα και προσφέροντας μελωδικές, χαρούμενες καρναβαλικές πινελιές.
Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σόου από την Pandemonium Team με τίτλο «The Journey Continues»
Τον μουσικό παλμό έδωσαν οι δύο Djs - Monks (από την ομάδα Screwdrivers). Στην σκηνή εμφανίστηκε  η Φωτεινή Νεράιδα του Πατρινού Καρναβαλιού η οποία "παλεύει" για την αναγέννηση της. Οι πέντε χορευτές δημιούργησαν "παραμυθένιες" αυταπάτες παίζοντας με τις αισθήσεις του κοινού. Στο τέλος οι χορευτές, οι οποίοι την πλαισίωναν, υποτάχθηκαν σε αυτήν.
Στη συνέχεια Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνος Τρίγγος παρέδωσε τη σκυτάλη στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Ο Δήμαρχος Πατρέων κήρυξε τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου, του Πατρινού Καρναβαλιού του 2015 και ευθύς έδωσε το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου με τη μορφή της Μέρκελ, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του μεταδίδει τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας.
Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων έδωσε λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.
Τη συνέχεια της διασκέδασης ανέλαβε το δημοφιλές νεανικό μουσικό σχήμα «Κόκκινα Χαλιά» που ξεσήκωσε καρναβαλιστές και θεατές και το γλέντι με αμείωτη καρναβαλική διάθεση μετά το τέλος της συναυλίας συνεχίζεται στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου