Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό

LIVE: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό
Από το newsbomb 
 
Το newsbomb.gr σας μεταφέρει τον παλμό από το μέτωπο της Ουκρανίας – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τα γεγονότα η ανθρωπότητα
14:42: ΟΗΕ: Να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης
 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση στην Ουκρανία και αντίθετα να επιδιώξει τον διάλογο με τις αρχές στο Κίεβο, ενώ έκανε έκκληση να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

14:31: Ουκρανία: Φιλορώσοι κατέλαβαν κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης
 Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν τον πρώτο όροφο του κτιρίου της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.
14:21: Μπαρόζο: «Πολύ σύντομα» θα πραγματοποιηθεί σύνοδος για την Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «πολύ σύντομα» μια σύνοδο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.
14:02: Κριμαία: Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν να αποβιβάζονται μαζικά
Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν να αποβιβάζονται μαζικά στην Κριμαία, ανέφεραν σήμερα ουκρανοί συνοριοφύλακες, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βρέθηκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
13:47: Γερμανία: Υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην ουκρανική κρίση
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πιστεύει ότι δεν είναι πολύ αργά για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση με πολιτικά μέσα, παρά τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της Δύσης όσον αφορά τη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.
13:10: Γιατσένιουκ: «Το Κίεβο δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία»
 Ο ουκρανός μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα παραδώσει ποτέ την Κριμαία.
13:00: Λαβρόφ: Η Δύση να παραμερίσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα
 Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε από τους δυτικούς εταίρους της Ρωσίας να βάλουν στην άκρη τους γεωπολιτικούς υπολογισμούς τους και να σκεφτούν τον λαό της Ουκρανίας.
12:40: Τιμοσένκο: Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία
 «Κατακτώντας» την Κριμαία, η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου, εκτίμησε η ουκρανή πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στον λαό.
12:27: Ρωσία:Αποφασίζει για το αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία
 Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία της Ουκρανίας.
12:23: Μπαρόζο: Να υποστηρίξουμε την κυριαρχία των Ουκρανών
 Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πήρε θέση για την στήριξη που πρέπει να παρέχει η Ευρώπη στην δοκιμαζόμενη χώρα.
12:00: Στο Κίεβο το ΔΝΤ - Τρίτη ξεκινούν οι επαφές με την προσωρινή κυβέρνηση
 Την Τρίτη ξεκινούν οι επαφές στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας, τον οποίο επικαλείται το Reuters.
11: 43: Διπλωματικός «πυρετός» και συνομιλίες για την Ουκρανία
 Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα μετάσχουν αργότερα σήμερα στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
10:55 Καρασίν: Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία
Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον πρόεδρο Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία έχει στόχο πρωτίστως να δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων του Κρεμλίνου, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.
10:13: Έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ
Έκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες με φόντο την Ουκρανία.
09:48: Ουκρανία: Αναφορές για κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού
Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανέφεραν κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα γύρω από τη Σεβαστούπολη και ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων σε ορισμένες περιοχές της Κριμαίας.
08:02: Η ομάδα των G-7 δεσμεύτηκε για οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
«Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε ισχυρή οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G-7 σε κοινή τους δήλωση.
04:30:  Η Ιαπωνία ανησυχεί για την κρίση στην Ουκρανία
Η Ιαπωνία εξέφρασε τη Δευτέρα τη βαθιά της ανησυχία για την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να εγκρίνει τη στρατιωτική δράση στο έδαφος της Ουκρανίας
03:44:  Η κατάσταση στην Ουκρανία «βυθίζει» το χρηματιστήριο του Τόκιο
Το χρηματιστήριο του Τόκιο άρχισε την συνεδρίαση της Δευτέρας σημαντικά χαμηλότερα λόγω των ανησυχιών για την κατάσταση στην Ουκρανία που προκαλεί υποχώρηση του δολαρίου και του ευρώ έναντι του γιεν.
03:29:  Η ομάδα των G7 παγώνει τις προετοιμασίες της συνόδου των G8 στο Σότσι
Η ομάδα των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου καταδίκασε την Κυριακή την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ακύρωσε επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8, όπου μετέχει και η Ρωσία.
03:14:  ΗΠΑ-Γερμανία-Βρετανία και Πολωνία καταδικάζουν τις κινήσεις της Ρωσίας
«Οι ηγέτες τόνισαν ότι ο διάλογος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, με διεθνή διευκόλυνση ανάλογα με την περίπτωση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
02:48:  Καναδάς: «Επίθεση σοβιετικού τύπου» η επέμβαση στην Κριμαία
Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Τζον Μπέιρντ χαρακτήρισε χθες τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία της Ουκρανίας μια «επίθεση σοβιετικού τύπου».
01:39: Οι ΗΠΑ προσφέρουν... δολάρια στην Ουκρανία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήγγειλαν την Κυριακή ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία η οποία είναι απαραίτητη στη χώρα για να βγει από το δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.
01:27:  Βρετανία: Ο Κάμερον κάνει αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν
Το Λονδίνο προειδοποιεί τη Μόσχα ότι θα καταβάλει «σημαντικό κόστος» εάν δεν αλλάξει πορεία στην Ουκρανία
00:27: Στο Κίεβο θα μεταβεί την Τρίτη ο Τζον Κέρι
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι πρόκειται να ταξιδέψει στο Κίεβο της Ουκρανίας την Τρίτη για να εκφράσει έμπρακτα την πολιτική και οικονομική υποστήριξη της χώρας του στις νέες αρχές της χώρας μετά την αναίμακτη κατάληψη από ρωσικές δυνάμεις της περιοχής της Κριμαίας
23:55: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα -Μέρκελ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε για την κρίση στην Ουκρανία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και υπογράμμισε κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης ότι είναι «εντελώς παράνομη» η εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία
23:18: Μεντβέντεφ: Δικάστε τον Γιανουκόβιτς
Ο Μεντβέντεφ υποστήριξε πως παρότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς πλέον δεν διαθέτει πρακτικά καμιά εξουσία, παραμένει ο νόμιμος αρχηγός του κράτους βάσει του Συντάγματος της Ουκρανίας και πρόσθεσε: «εάν είναι ένοχος ενώπιον της Ουκρανίας — αρχίστε μια διαδικασία παραπομπής του σε δίκη. . . και δικάστε τον»
22:32: Ρωσία και Πούτιν η μόνη λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα
Αυτή την ώρα η Κριμαία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η Μόσχα δείχνει ανυποχώρητη μπροστά στις διεθνείς πιέσεις
22:32: ΝΑΤΟ: Να αποσύρει η Ρωσία τις δυνάμεις της από την Κριμαία
Το ΝΑΤΟ έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση των πρεσβευτών του στις Βρυξέλλες με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία αντίθετη με το διεθνές δίκαιο
22:30: Γερμανία: Η Ρωσία δεν πρέπει να αποβληθεί από τους G8
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
22:10: Το Βουκουρέστι θεωρεί ότι η Ουκρανία «δέχεται επίθεση»
Η Ρουμανία θεωρεί ότι η Ουκρανία «δέχεται αυτή τη στιγμή επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», όπως δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου
21:56: ΗΠΑ: «Δραματικές» οι εξελίξεις στην Ουκρανία 
«Δραματικές» χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία από αναλυτές και ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ενώ συνάμα αναδεικνύεται ένας βαθύς προβληματισμός για τις επιλογές που έχει μπροστά της η Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας «πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν» σε περίπτωση εμπλοκής του ΝΑΤΟ.
21:49:  Η Ρώμη καλεί τη Ρωσία να μην εισβάλλει στην Ουκρανία
Η κυβέρνηση της Ιταλίας κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να μην προχωρήσει σε μια εισβολή στην Ουκρανία, ενέργεια που θα ήταν «εντελώς απαράδεκτη».
21:17: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Μέρκελ για την Ουκρανία
Το πρακτορείο απέστειλε τηλεγράφημα σύμφωνα με το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
20:56: Συνομιλίες Ομπάμα με εταίρους και συμμάχους για την Ουκρανία
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να συνομιλήσει με τους ηγέτες συμμαχικών κρατών για την κατάσταση στην Ουκρανία εντός της ημέρας
20:49: Καθαιρέθηκε και διώκεται ο ναύαρχος της Ουκρανίας (βίντεο)
Η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ασκεί διαδικασία δίωξης για εσχάτη προδοσία εναντίον του επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της χώρας.
20.14: Δείτε το βίντεο με τους Ρώσους να μπαίνουν στη βάση της Κριμαίας
Ένοπλα στρατεύματα αναγκάζονται να σπάσουν την είσοδο στο δωμάτιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην έδρα του ουκρανικού ναυτικού στη Σεβαστούπολη
19:54 :  Πίστη στη Ρωσία από τον αρχηγό του ουκρανικού στόλου
Ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, ο ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι δηλώνει πλέον πίστη στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας.
19:18: Κομβόι Ουκρανικών τανκς κατευθύνεται προς την Κριμαία (βίντεο)
Σε θέση μάχης βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός. Τανκς κατευθύνονται προς την Κριμαία
18:49: Σε θέση ετοιμότητος οι Ουκρανοί μια ανάσα πριν την επίθεση
Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένα στόλο που αποτελείται από 10 πολεμικά τα οποία παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης δεν το έχουν εγκαταλείψει και τα πληρώματά τους παραμένουν πιστά στις αρχές στο Κίεβο.
Ρωσικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά καταλάβει την Κριμαία, μια απομονωμένη χερσόνησο όπου έχει τις βάσεις του ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Πολλές μονάδες του ουκρανικού στρατού στην Κριμαία περικυκλώθηκαν και οι ρωσικές δυνάμεις τις κάλεσαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους και να δηλώσουν υπακοή στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας.
2201784a57c6f8843658e9e5e979170c XL
18:25: Ρωσία: Ένοπλοι προσπαθούν να κόψουν το δρόμο για την Ουκρανία
Περίπου 400 τουφεκιοφόροι του ναυτικού παραμένουν αποκλεισμένοι από το πρωί στη βάση τους στη Φεοντόσια, ένα λιμάνι περίπου 200 χλμ. από τη Συμφερόπολη, από «Ρώσους στρατιωτικούς» που απαίτησαν να τους παραδώσουν τον οπλισμό τους.
266caa7a9bc72f00bd254e1ab9eb1543 XL

Live Streaming: Ζωντανή μετάδοση από την Κριμαία
Live Streaming: Ζωντανή μετάδοση από την Πλατεία Ανεξαρτησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου