Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κύπρος: «Τουρκοποίηση» στα κατεχόμενα φοβάται ο Αναστασιάδης-Ο Ντάουνερ αποχαιρετά Αναστασιάδη – Έρογλου

Για «εφιαλτικό κίνδυνο της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών» της μεγαλονήσου προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.Τόνισε ότι είναι εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το status quo.

Οι ανησυχίες του κ. Αναστασιάδη εκφράστηκαν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, την οποία, λόγω του κυβερνητικού πένθους για τον Τάσο Μητσόπουλο, ανέγνωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Αντωνίου.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου παραβιάζεται καταλυτικά και η δυνατότητα αποκατάστασής του απομακρύνεται σταθερά και επικίνδυνα.

Αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η επανένωση και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδιώκονται είναι διεκδικήσεις για όλους τους Κύπριους.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ο απερχόμενος ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 25 μέχρι τις 27 Μαρτίου για να αποχαιρετήσει τον κ. Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Ντάουνερ θα έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους στις 26 Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ πραγματοποίησε πρόσφατα αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, εν όψει της αποχώρησής του από τη θέση του ειδικού συμβούλου, στα μέσα Απριλίου.

Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα και τους σημαντικότερους συμβούλους του προέβη σε λεπτομερή εκτίμηση της κατάστασης πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και έκανε και εισηγήσεις για το μέλλον.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου