Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Βρήκαν το μαύρο κουτί; Κινεζικό πλοίο κατέγραψε σήμα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό-Αναπτερώνονται οι ελπίδες ή θα αποδειχθούν και πάλι φρούδες;

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η συχνότητα των 37.5kHz προέρχεται από το Boeing της Malaysia - Νωρίτερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ένα αεροπλάνο της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας εντόπισε «έναν αριθμό λευκών αντικειμένων».Ηχητικό σήμα συχνότητας 37.5kHz κατέγραψε το Σάββατο το κινεζικό πολεμικό σκάφος Haixun 01 που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing της Malaysia, γεννόντας ελπίδες ότι μπορεί να έχει εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους και έτσι να δώσει απαντήσεις στο μυστήριο ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του.


Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων το Haixun 01 εντόπισε το σήμα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι ένα αεροπλάνο της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας εντόπισε «έναν αριθμό λευκών αντικειμένων» να επιπλέουν στην ερευνώμενη περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού.


Φωτογραφία ενός εκ των λευκών αντικειμένων που εντόπισε το κινεζικό αεροσκάφος



Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το σήμα από το κινεζικό σκάφος

Τα περιθώρια για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού πάντως στενεύουν καθώς σύμφωνα με ειδικούς οι μπαταρίες του αντέχουν έως τις 7 Απριλίου.

Η τελευταία περιοχή που ερευνάται σύμφωνα με τις εντολές της αυστραλιανής ακτοφυλακής που συντονίζει τις έρευνες είναι έκτασης 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μια απόσταση 1.700 χλμ. βορειοδυτικά του Πέρθ. Στις έρευνες το Σάββατο συμμετέχουν 13 αεροπλάνα και 11 πλοία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε πως η χώρα του δεν θα σταματήσει να ψάχνει για το αεροπλάνο και δεν θα υπολογίσει το κόστος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων.

«Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ μετά τις πληροφορίες πως οι έρευνες για το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, έχει καταστεί η πιο δαπανηρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων χρόνων.

Ο Χισαμουντίν αρνήθηκε, επίσης, όσα υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, σύμφωνα με τον οποίο η Μαλαισία κρύβει κάτι και δεν ήταν ειλικρινής στην παροχή πληροφοριών για το περιστατικό. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως αναληθείς», είπε. «Όπως είπα προηγουμένως, οι έρευνες για την MH370 πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου