Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Κριμαία: Αρχαιολόγοι θα διερευνήσουν τα μνημεία του πρώιμου Χριστιανισμού


Στην χερσόνησο της Ταυρίδος, αυτό το καλοκαίρι, αρχαιολόγοι από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ουραλίων (УрФУ), θα συνεχίσουν τη διερεύνηση του μνημείου του πρώιμου χριστιανισμού, της Βασιλικής Κρούζ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, στις ανασκαφές θα προΐσταται, όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια, ο επικεφαλής του ιστορικού τμήματος του Πανεπιστημίου των Ουραλίων, Όλεγκ Νουζντίν, μαζί με τους φοιτητές του πανεπιστημίου, οι οποίοι κάνουν πρακτική εξάσκηση και μελέτες από κοινού με συμφοιτητές τους από το Χαρτούμ.

«Δεν ξέρω αν θα έρθουν μαζί μας και οι φοιτητές από το Χάρκοβο», είπε ο Ντουζντίν, αλλά οι μελέτες αυτές είναι πολύ σημαντικές για να αναδημιουργήσουμε την αληθινή ιστορία, η οποία συνδέεται άμεσα με τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας». Σύμφωνα με τον ειδικό του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ουραλίων, τα τελευταία χρόνια οι μαθητές έχουν βρει σημαντικά ευρήματα: νομίσματα και τοιχογραφίες που σχετίζονται με την πρώιμη χριστιανική εποχή.


«Αυτά τα ευρήματα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πως σχηματίστηκαν οι διάφορες θρησκευτικές τελετές, και πως ο Χριστιανισμός διείσδυσε στον πολιτισμό των λαών που ζούσαν στην επικράτεια της Ουκρανίας και της Ρωσίας», εξήγησε.


Η ανασκαφές για την ‘Βασιλική Κρουζ’ γίνονται στην περιοχή ‘Χερσόνησος’.


Η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκαν εκεί ευρήματα ήταν από ένα αξιωματικό του ναυτικού τον Καρλ Κρούζ (εξ ου και η ονομασία 'Κρούζ' της Βασιλικής) το 1827, αλλά δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει τη μελέτη του λόγω της εξάπλωσης της πανώλης στην Σεβαστούπολη.


«Τώρα, είναι καιρός να διερευνήσουμε με συνέπεια και επιμονή την περιοχή, όπου ανεγέρθη η Βασιλική, και να μελετήσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα», είπε ο καθηγητής.

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΠΗΓΗ mikres-ekdoseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου