Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αποσύρθηκε η Πολεμική Αεροπορία από άσκηση λόγω πιθανής εμπλοκής με ρωσικά μαχητικά

Από το defencenet

Σε σημαντική αναδίπλωση σε ότι αφορά την στάση της Ελλάδας απέναντι στην κρίση ΝΑΤΟ και Ρωσίας, προχώρησε η κυβέρνηση αμέσως μετά την ανάδειξη ως μεγάλων νικητών των ευρωεκλογών των δύο πλέον φιλορωσικών κομμάτων της χώρας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αποσύροντας την Πολεμική Αεροπορία από την σχεδίαση του τμήματος της άσκησης η οποία προέβλεπε αναχαίτιση ρωσικών μαχητικών επάνω από την Μαύρη Θάλασσα στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση αεροπορικής άσκησης «Thracian Star 2014»!
Μετά από μια σειρά ασκήσεων στις οποίες η Πολεμική Αεροπορία έπαιξε το ρόλο του"πιστού ακολούθου" των ΗΠΑ στην Γερμανία και τη Νορβηγία στέλντονας από μαχητικά αεροσκάφη F-16 μέχρι και ένα από τα τέσσερα υπερπολύτιμα ΑΣΕΠΕ Erieye EMP-145,επιτέλους "ξύπνησαν" μετά και από μια σειρά δημοσιευμάτων του defencenet.gr στα οποία καταδεικνυόταν ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας "στην λάθος πλευρά".

Βοήθησαν βέβαια και οι μαζικές ακυρώσεις των αφίξεων Ρώσων τουριστών που εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

Μετά ήρθε ο Α.Τσίπρας. Το ταξίδι στην Μόσχα και οι θέσεις που έλαβε στις εκεί συνομιλίες του και κυρίως οι θέσεις που έλαβε στο debate των ηγετών των υποψήφιων ομάδων για το ευρωκοινοβούλιο: Ο μόνος που ζήτησε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις της Ρωσίας και να αναχαιτιστεί η νεοναζιστική λαίλαπα του ΚΙέβου που υποθάλπτεται από τους δυτικούς.

Στην Ελλάδα ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά η μόνη καθαρά φιλική προς των ορθόδοξη Ρωσία, πολιτική δύναμη.

Και αξίζει να αποκαλύψουμε εδώ κάτι το οποίο γνωρίζουν ελάχιστοι: Αρκετοί πολίτες που ψηφίζουν Λαϊκό Σύνδεσμο είχαν έρθει σε επικοινωνία με το κόμμα για να δηλώσουν ότι ήθελαν εθελοντικά να ταξιδείψουν στην Ανατολική Ουκρανία και να πολεμήσουν μαζί με τους ορθόδοξους ρωσόφωνους κατά των νεοναζιστών δυτικόφιλων.

Το εγχείρημα προσωρινά ματαιώθηκε καθώς το κόμμα δήλωσε "αναρμόδιο" να προβρεί σε τέτοιες ενέργειες, αλλά σημασία έχει το πάθος και το επίπεδο ψυχικής σύνδεσης των ψηφοφόρων του Λαϊκού Συνδέσμου με την ορθόδοξη Ρωσία.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα ήρθε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Thracian Star 2014»

Εν προκειμένω στην άσκηση «Thracian Star 2014» που διοργανώνει η Βουλγαρία με την συμμετοχή της Ρουμανίας και των ΗΠΑ, για 2η χρονιά τα ελληνικά μαχητικά δεν θα βγούν καθόλου στην Μαύρη Θάλασσα και ούτε θα συμμετάσχουν σε σενάρια κατά των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών και αυτή ήταν προσωπική απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλου.

O oποίος Δ.Αβραμόπουλος είχε ήδη ακυρώσει προγραμματισμένο ταξίδι στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα λόγω των ΝΑΤΟϊκών κυρώσεων, προκαλώντας εξαιρετική δυσφορία στον ομόλογό του Σεργκέϊ Σοϊγκού, αλλά όπως λέει και ο ίδιος"Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά"...

Μπορούσε όμως "να γίνει διαφορετικά" στην άσκηση και έτσι τα ελληνικά F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης θα πετάξουν μόνο επάνω από το βουλγαρικό έδαφος και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα (περίπου 60 χλμ)

Απορρίφθηκε ακόμα και η ελληνική συμμετοχή στον σχεδιασμό της επιχείρησηςστην περιοχή που τα FIR Ρωσίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας συναντώνται, για αποφυγή ακόμα και παρεξηγήσεων σε επίπεδο επιτελικής εμπλοκής

Την Πέμπτη 29 Μαΐου θα είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή - οι άλλες θα είναι 2,3 και 4 Μαΐου.

Ηδη ρωσικά μαχητικά από την Κριμαία ετοιμάζονται να απαντήσουν, ενώ αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης IL-20 θα εμπλακούν στην παρακολούθηση της άσκησης...

Να σημειώσουμε ότι αν η ΠΑ συμμετείχε στο τμήμα της άσκησης στην Μαύρη Θάλασσα, το πιθανότερο είναι ότι θα έβρισκε απέναντί της ρωσικά αεροσκάφη, είτε αναγνωριστικά, είτε μαχητικά, είτε βομβαρδιστικά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου